Hedefimiz 40 milyon TL mevcut plasmana ulaşmak

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, 2017 yılı ilk 6 ayının istatistiklerini açıkladı. Yaztepe, amaçlarının üyelerine en iyi şekilde kalıcı hizmet sunmak olduğunu dile getirdi

Hedefimiz 40 milyon TL mevcut plasmana ulaşmak
05 Temmuz 2017 Çarşamba 13:35



849 ÜYENİN 671’İ KREDİ KULLANDI
2017 yılı Haziran ayı sonuna göre altı aylık dönemde Kooperatif olarak 79’u yeni 189 işyerinde kullandırılan işletme kredisi toplamının 12 milyon 759 bin TL olarak gerçekleştirildiğini kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Böylece kredi kullanan mevcut işyeri sayısı 671; kullandırılan toplam kredi miktarı hareketi ise 42 milyon 759 bin TL oldu. 849 kişilik üye sayımızın 178’i kredisi bitmiş / kredi kullanmamakta olan üyelerimizdir.” dedi.
HEDEF 40 MİLYON TL
2017 yılında kredi kullanma talebinde önemli artış gözlendiğini söylerine ekleyen Yaztepe, “Bunun bir nedeninin de üst limit artışı olduğunu söyleyebiliriz. Kooperatifler için öngörülen büyüme oranı yıllık yüzde 20 olduğundan altı aylık dönemde biz bu oranı yakaladık. 2017 yılına 30 milyon TL plasmanla başladık. Şuanda 36 milyon 100 bin TL kullandırılmış mevcut plasmanımız var. Hedefimiz, 2017 yılı sonuna kadar 40 milyon TL mevcut plasmana ulaşmak olacaktır.” ifadelerini kullandı.
KREDİ ÜST LİMİTİ 150 BİN TL
Halk Bankası tarafından hazine faiz destekli kullandırılan işletme kredi üst limitlerinin 150 bin TL olduğunu belirten Yaztepe, “5 yıla kadar vadeli, yıllık yüzde 5 faizle kredi dağıtımına Kooperatif olarak kefalet ediyoruz. Yönetim Kurulu olarak amacımız desturumuz Kooperatifimizi büyütüp yaşatmak ve üyelerimize en iyi şekilde kalıcı hizmet sunabilmektir.” şeklinde konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.