Yaztepe ilk 6 ayı değerlendirdi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Kooperatifin 2018 yılı ilk 6 aylık döneminde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yaztepe ilk 6 ayı değerlendirdi
09 Temmuz 2018 Pazartesi 11:52

Muzaffer Yaztepe, konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “2018 yılı 6 aylık döneme ait Kooperatifimizce 110’u yeni 250 işyerine 25 milyon TL yeni işletme kredisi kullandırılmış olup; kredi kullanan mevcut işyeri sayımız 820, kullandırılan sabit plasman kredi miktarımız da toplam 62 milyon TL’ye ulaşmıştır.

ÜYE SAYISI: 990
Toplam üye sayımız 990 kişidir. 2018 yılında kredi kullanma talebinde önemli artış gözlenmekte olup, bunun sebebinin Çerkezköy’ün büyüyüp gelişimine paralel olarak kredi üst limiti kullanma talebi olduğunu söyleyebiliriz.

PLASMAN 62 MİLYON TL’YE ULAŞTI
Halk Bankası tarafından kooperatifler için büyüme oranı yıllık %20 olarak öngörülürken, biz 6 ayda %35 büyüme oranına ulaştık. 2017 yılı sonunda 46 milyon TL olan kullandırılmış sabit plasmanımız 2018 yılı ilk altı ayında alınan 16 milyon TL ek kredi plasmanı ile 62 milyon TL’ye ulaşmıştır.

HEDEF 70 MİLYON TL
2018 yılındaki hedefimiz %20 büyüme oranı baz alınarak 60 milyon TL plasmana ulaşmaktı. Halk Bankası’ndan 8 milyon TL daha ek plasman alabilmek için çalışacağız. Hedefimiz, yılsonuna kadar mevcut plasmanımızı 70 milyon TL’ye çıkartmak olacaktır.

KREDİ ÜST LİMİTİ 200 BİN TL
Halk Bankası tarafından hazine faiz destekli kullandırılan işletme kredi üst limitimiz 200 bin TL’dir. 5 yıla kadar vadeli, yıllık %5 faizle kredi dağıtımına Kooperatif olarak vekalet ediyoruz. Yönetim Kurulu olarak düsturumuz kooperatifimizi büyütüp yaşatmak ve üyelerimize en iyi şekilde kalıcı hizmet sunabilmektir. 2018 yılının esnaf ve sanatkarlarımız için kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.