1 buçuk saatte sağlığına kavuştu

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan, 1 buçuk saat süren bir operasyon sonucu Tuğçe Aybek (40) isimli hastanın hem tüp mide hem de safra kesesi ameliyatını gerçekleştirdi.

1 buçuk saatte sağlığına kavuştu
16 Temmuz 2016 Cumartesi 14:23

İKİ ŞİKAYETİ DE GİDERİLDİ
Yakın zamanda Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi'nde hasta kabulüne başlayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan, İzmir'den gelen, 101.5 kg ağırlığında, 148 cm boyunda ve 40 yaşındaki Tuğçe Aybek isimli hastanın obezite ve safra kesesindeki taş şikayetlerine çare oldu. Hasta 1 buçuk saat içerisinde hem tüp mide ameliyatı oldu hem de safra kesesindeki taş alındı.
İZMİR'DEN GELDİ
Obezite, kilo verememe ve safra kesesi şikayetleri olduğunu belirten Tuğçe Aybek, "Biz Serkan Bey'i İzmir'den biliyoruz. Serkan Bey'e tedavi olan bir hastanın kötü olma ihtimali yoktur. Biz bunu ailecek teyid ettik. Serkan Bey İzmir'deyken, tavsiye üzerine gittiğimiz ve sonrasında aile cerrahımız olan bir hekimdir." dedi. Kilolarımdan dolayı yaşam kalitemin düştüğünü belirten Aybek, "Durumu doktorumuza anlattım ve bana operasyonu tüm detaylarıyla bana aktardı. Ben de gözüm kapalı bir şekilde İzmir'den buraya tedavi olmaya geldim." diye belirtti.
OPERASYON KAPALI YÖNTEMLE GERÇEKLEŞTİ
Hastanın hastaneye obezite, kilo verememe safra kesesi taşı şikayetleriyle geldiğini belirten Dr. Ayhan, "Hastamız bize geldiğinde operasyon öncesi tahlillerini gerçekleştirdik ve hastamızın ameliyata engel bir sağlık durumunun olmadığını gördük. Kapalı yöntemle tüp mide ve safra kesesi operasyonu yaptık. Operasyonumuz yaklaşık 1 buçuk saat sürdü." dedi.
BESLENME ŞEKLİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Hastanın, ameliyat sonrası 5. saatte ayağa kaldırılıp yürütüldüğünü belirten Dr. Ayhan, ameliyat ardından beslenme şekli hakkında da bilgiler vererek, "Ameliyatın ertesi gününün sabahında 1 bardak su ile hastanın oral alımı açılıyor. 2. gün toplam 1 litre olmak üzere su ve elma suyu içebiliyor. 3. günde 'berrak' dediğimiz ve hastanın 1 hafta boyunca uygulaması gereken ve sıvı içeceklerden oluşan bir beslenme programımız var." dedi ve 3. günün akşamında hastanın taburcu edildiğini dile getirdi.
1 AYDA 7-10 KİLO KAYBI SAĞLANIYOR
Hastaların bu operasyondan 1 ay sonra normal insanlar gibi beslenmeye başlayabileceklerini söyleyen Dr. Ayhan, "Hastalarımız 1 ayın ardından 1 çay bardağını geçmeyecek şekilde besleniyorlar ve açlık hissetmiyorlar. Metabolizmanın bozulmaması içinse protein ağırlıklı gıdalar alıyorlar. Bu operasyonun ardından 1 ayda 7 – 10 kilogram arası kilo kaybı sağlanıyor." diye konuştu ve hastaların taburcu olduktan sonra 1 – 3 – 6 – 9 ve 12. aylarda hastanede kontrollerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.
"BURADAN ÇOK MUTLU AYRILACAĞIM"
Tuğçe Aybek de Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi'nden çok memnun kaldığını dile getirirken, "Hastane personeli güleryüzlü, yardımsever ve çok hassas. En alttan en üste kadar tüm çalışanlar çok güzel ilgilendiler. Ziyaretlerime geldiler. Buradan çok mutlu ayrılacağı. Çok teşekkür ederim." dedi.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.