1 sene sonunda Tekirdağ’ın haritası değişebilir

Kısa bir süre önce Büyükyoncalı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tarafından toplanan imzalarla Saray’dan ayrılarak Kapaklı ilçesine bağlan taleplerinin ardından kısa bir süre önce referanduma gidilmişti. Referandumdan ‘Evet’ sonucu çıkarken, konunun netlik kazanması önce Kapaklı Belediye Meclisi ardından da Büyükşehir Meclisi’ne kaldı. Konu hakkında görüşlerini açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyükyoncalı halkı böyle bir talep ortaya koyarak Kapaklı’ya bağlanmak istedi. Bu talep Kapaklı Meclisi’nin ardından Büyükşehir Meclisi’ne gidecek. ‘Tamam, olur’ dendiği anda kesin ve net söylüyorum 1 sene sonra Tekirdağ’ın haritası değişir. Çıkacak olumlu bir kararın ardından eminim ki her yerde geçiş istekleri başlayacak ve büyük sıkıntılar yaşanacak” dedi.

1 sene sonunda Tekirdağ’ın haritası değişebilir
04 Ağustos 2014 Pazartesi 07:41

TEKİRDAĞ’IN HARİTASI DEĞİŞEBİLİR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray’a bağlı olan ve geçtiğimiz günler de yapılan referandum ile Kapaklı’ya bağlanması gündeme gelen Büyükyoncalı Mahallesi hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akay yaptığı açıklamada, “Vatandaş taktir göstermiş ve kendilerine göre haklı olabilirle ama bu işin gidişatında sıkıntı görüyorum. Tekirdağ’da 256 köy var ve kapanmadan önce 28 belde vardı. Büyükyoncalı böyle bir talep ortaya koyarak Kapaklı’ya bağlanmak istedi. Bu talep Kapaklı Meclisinin ardından Büyükşehir meclisine gidecek. Tamam olur dendiği anda kesin ve net söylüyorum 1 sene sonra Tekirdağ’ın haritası değişir” diye konuştu.
VATANDAŞLARIN HAKLI GEREKÇELERİ OLABİLİR
Çıkacak olumlu kararın ardından her yerde geçişlerin yaşanabileceğini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Mesela Çerkezköy’e geçecek mahalleler olacak, Çorlu ‘Velimeşe’yi bana ver’ diyecek. Malkara ‘O köyü bana ver’ derken bunun önünü kimse kesemez. Sadece ortada böyle bir sıkıntı görüyorum. Vatandaşı haklı görüyorum ve bu konuda illa ki sebepleri de olabilir. Büyükyoncalı tarihin en eski yerleşimlerinden biri olan Saray’a bağlı ama ‘Ben Kapaklı’ya bağlanmak istiyorum’ diye bir irade ortaya koyuyor. Vatandaşlar kendine göre haklıdır ve mutlaka gerekçesi vardır ama Büyükşehir buna evet dediği anda seçim atmosferi gibi mahallelerde referandumlar ortaya çıkar. Bu biraz sıkıntı yaratacak diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
SARAY AÇISINDAN OLUMLU OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Yaşanacak olan nüfus oranına da değinen Başkan Akay, “Saray’ın nüfusu 47 bin civarında ve 50 bine dayanmış durumda. Bu sınıra gelmiş tekrar 10 bin nüfus geriye düşecek. Kapaklı açısından bu bir avantaj olabilir ama Kapaklı da 100 bin sınırına dayanmış. Kapaklı bu gelişimi belki bir sene içinde 100 binin üzerine aşacak. Kapaklı’nın böyle bir yapısı var ve Saray açısından iyi değil. İki açıdan da çok olumlu görmüyorum” ifadelerini kullandı.
YAŞANILACAKLARIN ÖNÜNÜ ALMA ŞANSI YOK
Basın mensuplarının “Karaağaç Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanmasından rahatsız olduğunu ve aynı talep Çerkezköy’e gelirse ne gibi bir tavır takınırsınız?” sorusuna da cevap veren Başkan Vahap Akay, “Karaağaç, Yanıkağıl, Pınarça yarın öbür gün Çerkezköy diyebilir. Velimeşe ‘Ben Ergene’ye uzak kaldım, Çorlu’yu istiyorum’ diyebilir. Bunun önünü alma şansı yok. Temelde söylemek istediğimin gerekçesi bu. Yarın öbür gün doğal şey kendiliğinden oluşacak. Herkes bir yeri istiyorum diyecek. Bunları hemen yaşamaya başlarız. Mutlaka Karaağaç ‘Çerkezköy’ü ister’ ama böyle bir şeyin içine girmeli miyiz, yoksa girmemeli miyiz ben bu kısımdan bakıyorum. Vatandaş kendine göre bir şey ortaya koyar ama dengeleri korumak da bana göre özellikle Büyükşehir’in elinde. Kapaklı meclisi bir karar versin gerisi Büyükşehir Meclisi’ne kalmış durumda ve bunu zaman gösterecek” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.