1 yılda 11 bin araç ve sürücü kontrol edildi

Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 1 yılda toplam 11 bin 290 araç ve sürücünün kontrol edildiği ve kural ihlali tespiti yapılan araç ve sürücülerine toplam 690 bin 95 TL cezai işlem uygulandığı kaydedildi

1 yılda 11 bin araç ve sürücü kontrol edildi
06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:24

KAZALAR ÇOĞUNLUKLA İHMALKARLIKTAN KAYNAKLANIYOR

Trafik Haftası’nın Türkiye’de Mayıs ayının ilk Cumartesi gününü izleyen hafta kutlandığını belirten Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Trafik haftasında, trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır. Amaç farkındalık ve uyarı eyleminin yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesidir. Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkarlıktan kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.

HIZDA 1 KM’LİK ARTIŞ ÖLÜMLÜ KAZA RİSKİNİ YÜZDE 5 ARTTIRIR

Trafik kazalarının başlıca nedenlerinin aşırı hız, emniyet kemeri takmama, araç kullanırken telefonla konuşma ve alkollü araç kullanma olduğu belirtilen açıklamada, "Tüm trafik kazalarının yaklaşık üçte birinin gerçekleşmesinde hızın katkısı var. Hızda yüzde 5’lik artış ölümlü kazaları yüzde 20 artırır. Hızda her 1 kilometrelik artış ölümlü kaza riskini yüzde 5 artırır" denildi.

2 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Kapaklı’da trafik konusunda çeşitli eğitici, bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalara imza attıklarını kaydeden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "İlçemizde bulunan anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik eğitimler verdik. Onlara trafikte yaya, bisiklet sürücüsü, araç içinde ve okul servis araçlarında yolcu iken karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken trafik kurallarını anlattık. Seminerlerimizin toplamında 2 bin öğrenciye ulaştık" açıklamalarında bulundu.

TOPLAMDA 690 BİN 95 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Öte yandan, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 2014 yılında toplam 11 bin 290 araç ve sürücünün kontrol edildiği, kural ihlali tespiti yapılan araç ve sürücülerine toplam 690 bin 95 TL cezai işlem uygulandığı kaydedildi. İlçe genelinde 2014 yılında 111 yaralamalı trafik ve 64 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği açıklanırken, kazalarda toplam 112 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.