10 bin ton asfalt seriliyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından İZFALT'tan diğer ilçe belediyelerinden hibe olarak alınan 10 bin ton sıcak asfalt ilçemize getirilerek, serilmeye başlandı.

10 bin ton asfalt seriliyor
21 Ağustos 2007 Salı 08:34

SERİLMEYE BAŞLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir koruluşu olan İZFALT'tan 6 bin ton hibe asfalt yardımı alan Çerkezköy Belediyesi, 4 bin ton sıcak asfalt ta Belediye Başkanı Ali Ertem'in girişimleri sonucunda diğer ilçe belediyelerinden temin ederek, Çerkezköy'de kaplaması yapılmayan sokak ve caddelere sermeye başladı.

FATİH MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Bu yıl gelen ilk etap sıcak asfaltı Fatih Mahallesi'nde bulunan ve kaplaması yapılmamış yollara serdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden temin ettiğimiz 10 bin sıcak asfaltın bir bölümünü Çerkezköy'e getirerek, sermeye başladık. Bu yıl sıcak asfaltlama çalışmalarına Fatih Mahallemizden başladık" dedi.

OKUL YOLLARI ASFALT OLDU

Fatih Mahallesi'nde bulunan Pınarça Deresi'nin yanındaki Kalemci Sokak'tan sıcak asfalt çalışmalarına başladıklarını ve bu sokağı yeni yapılan 40 derslikli ilköğretim okuluna kadar sıcak asfalt ile kapladıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bu mahallemizde bulunan ve okula bağlanan ana artelleri sıcak asfalt ile kapladık. Ayrıca bu mahallemizde bulunan ara sokakları da önümüzdeki günlerde parketaş ile kaplayacağız" dedi.

MAHALLELİ MEMNUN

Fatih Mahallesi'nin ana artellerinin sıcak asfalt ile kaplanması en çok mahalle halkını ve mahallede oyun oynayan ve bisiklete binen çocukları mutlu ederken, mahalleliler, "Yıllar sonra mahallemiz sıcak asfalt ile kaplandı ve çok güzel oldu. Belediye Başkanımız Ali Ertem'e bizleri çamurdan kurtardığı için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Başkanımızın açıkladığı gibi ara yollarda en kısa zamanda parketaş ile kaplanır" dediler.

AFACANLARDAN SEVGİ YUMAĞI

Fatih Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ali Ertem'in etrafını bisikletleri ile saran küçük afacanlar ise, "Başkan Amcaya çok teşekkür ediyoruz. Eskiden bisiklete binmek mahallemizde bizim için işkenceydi ama şimdi kaymak gibi asfaltın üzerinde bisiklete binmenin keyfini sürüyoruz" dediler.

İSTANBUL'DAN 10.000 TON HİBE ASFALT GETİRİLİYOR

Sıcak asfalt çalışmalarının Fatih Mahallesi'nde başladığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğunlaştırdığımız yol yapım ve onarım çalışmalarımız sıcak asfalt çalışmaları ile devam ediyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ve diğer ilçe belediyelerden alacakları 10 bin ton hibe asfaltı ilçenin muhtelif yerlerine sereceklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, şunları söyledi:

45.000 METRE KARE ALAN ASFALTLANACAK

"İstanbul'dan hibe olarak aldığımız 10.000 ton sıcak asfalt ile sıcak asfalt çalışmalarının startını verdik. Bu asfaltı yine geçen yıllarda olduğu gibi hibe olarak alıyoruz, sadece serilmesinde kullanılacak işçilik maliyeti bize ait olacak. Hibe olarak alacağımız bu asfalt ile toplam 45.000 metre kare alana asfalt serilmiş olacak.

10.000 ton hibe asfalt ile Devlet Hastanesi'nin civarındaki yani Fatih Mahallesi'ndeki sokaklarımızın yolları sıcak asfalt ile kaplanıyor. Bu mahallemizde yapımı tamamlanma aşamasına gelen 40 derslikli okulumuza çıkan yolları sıcak asfalt ile kapladık. Ayrıca bu mahalledeki ara yolları da önümüzdeki günlerde parketaş ile kaplayacağız.

Ayrıca Mimar Sinan Mahallesi'ndeki bazı sokaklarımızın yolları ile Namık Kemal Bulvarının devamını Belediye Mezbahası'na kadar olan bölümünü sıcak asfalt ile kaplayacağız."

ÇOCUKLARDAN SEVGİ ÇEMBERİ

Fatih Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ali Ertem'e mahalle sakinleri ve çocuklar büyük ilgi ve sevgi gösterisinde bulunurlarken, özellikle çocuklar bisikletleri ile Belediye Başkanı Ali Ertem'in etrafını çevirerek, mahallelerine sıcak asfalt serdiren Başkan Amcalarına teşekkür ettiler.

MAHALLELİ TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Ali Ertem'e teşekkür eden mahalle sakinleri de yıllar sonra mahallelerine sıcak asfalt serilerek yollarının yapıldığını belirterek, "Ana artellerimiz ilk defa asfaltlandı ve ara sokakların da parketaş ile kaplanacağı Belediye Başkanımız tarafından ifade edildi. İnşallah bundan sonra bizim ve çocuklarımızın ayağı yazın toza, kışın ise çamura batmayacak. Bir de kaldırımlarımız yapılırsa, mahalle olarak hiçbir sorunumuz kalmayacak" dedi.

KAPLAMASIZ YOL KALMAYACAK

Etap etap Çerkezköy'ün tom yollarını ve sokaklarını kapladıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Biz göreve geldiğimizde kaplaması yapılan yol oranı %40'lar seviyesindeydi. 3.5 yılda yaptığımız çalışmalar ile kaplaması yapılan yol oranını %80'lerin üzerine çıkardık. İnşallah kalan 1.5 sene içerisinde de kaplaması yapılmayan yolların kaplamasını yaparak, Çerkezköy'de kaplaması yapılmamış yol bırakmayacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.