10 yılda bu boruyu görmediniz mi?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meclis Salonu’nda halka açık bir şekilde düzenlediği basın açıklamasında, geçtiğimiz gün Çerkezköy Belediyesi faaliyetlerini eleştiren Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye cevap verdi. Başkan Akay, “Hiç kimse bize cek-caktan bahsetmesin. Belediye işini yapıyor. Sizin 10 yılda yapmadıklarınızı da yapıyor.” ifadelerini kullandı

10 yılda bu boruyu görmediniz mi?
24 Kasım 2016 Perşembe 17:30

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin gerçekleştirdiği ve Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarını hedef alan açıklamalarına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan cevap geldi. Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Akay, Abdullah Öğe’nin Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yönelttiği eleştirilere açıklık getirdi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Konuşmalarına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz.” dedi.

AĞAÇLARI KESMEDİK, SÖKTÜK

Geçtiğimiz gün Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir yerel gazetede ‘Ağaçlara GECE YARISI operasyonu’ başlığıyla çıkan ve Belediye Hizmet Binası etrafındaki çalışmalar nedeniyle çevredeki ağaçların gece yarısı kesildiğini iddia eden haberle ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz, Çerkezköy Belediyesi olarak bir çalışma yaptık. Genelde gazetelerin açıklamalarına, beyanlarına, yorumlarına karşı açıklama yapmam, cevap da vermem. Olaylara ‘herkes kendi işini yapar’ felsefesiyle yaklaşırım. Ancak dün bir tekzip gönderdik. Belediye önündeki ağaçları kesmediğimizi belirttik. Bilgiyi elde etmek için bana ya da Belediye’deki çalışma arkadaşlarıma ulaşmak zor bir şey değil. Sürekli beraberiz, sürekli iç içeyiz. Çerkezköy Belediye Meydanı’ndaki ağaçların kesilip kesilmediğini, sökülüp sökülmediğini anlamak çok zor bir mesele değil. Belediye yetkilisi de değil, yoldan geçen herhangi bir kişiye de sorsanız bu ağacın kesildiğini mi yoksa söküldüğünü mü anlardınız. Dolayısıyla bu konuyla ilgili cevabımızı da verdik. Tarzımız olmamasına rağmen cevap vermek zorunda kaldık. Ağaçları kesmediğimiz; söküp mezbahanenin oraya diktiğimiz konusunda kamuoyunu da bilgilendirdik.” ifadelerini kaydetti.

ARA SIRA HAFIZALARI TAZELEMEK LAZIM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra, “Ara sıra hafızaları tazelemek lazım. Ben Ankara’dayken Ak parti İlçe Başkanı açıklamalar yapmış. O açıklamalardan notlar aldık. Hem o notları tarif edelim hem de neler yaptığımızı anlatmış olalım. Herkese hem durumumuzu izah edelim hem neler yaptığımızı anlatalım. Söyledikleri şeyleri de cevaplandırmak, kafalarda soru işaretleri bırakmamak lazım.” diyerek Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yöneltmiş olduğu eleştirilere açıklık getirdi:

ÖĞE’NİN KONUŞMALARINDAN NOTLAR PAYLAŞTI

“Ak Parti İlçe Başkanımız ‘2014 30 Mart’tan sonra Belediyecilik faciası yaşanıyor, karabulut gibi çöktüler, tören yapmak, parklara makyaj yapmaktan ibaret belediyecilik var, beceriksiz yönetim, kasabalaşmaya yüz tutmaya başladı, Çerkezköy Kızılpınar’a üvey evlat muamelesi yapıyor, Kızılpınar’ın köstebek yuvasına dönen yollarına para bulamıyorlar, eser bırakmadılar, akmayan çorba çeşmesi, cek-caklı vaatler, yönetim sınavı kaybetti, panik ve endişe ile göz boyama yapıyor, Özcan Sokak’ta trafik kapatma bahanesi ile imza toplanmış, hayal kırıklığı, 1 milyon TL’yi Özcan Sokak’ta sokağa döktüler,çevre sakinlerine verilen sözler tutulmadı, halk pazarının durumu, ak kadrolar ile şahlanacağız, sirkülasyon projesi çözüm değil, sınavı kaybettiler.’ gibi söylemlerde bulunmuş.

AK PARTİ TARAFINDAN YÖNETİLEN 3 BELEDİYE TESLİM ALDIK

30 Mart 2014’te Çerkezköy Belediyesi, Kızılpınar Belediyesi, Veliköy Belediyesi olmak üzere Ak Parti tarafından 10 yıl yönetilen 3 belediye teslim aldık. Belediyecilik faciasının da, örneklerinin de, milletinin üzerine kara bulut gibi çökenin de, beceriksizliğin de, cek-caklı vaatlerin de ne olduğunu sizin öğrettiğinizin altını çiziyorum.

KIZILPINAR’IN ‘K’SİNİ AĞZINIZA ALAMAZSINIZ

Kızılpınar üzerine siyaset yapmak gibi bir niyete girmişsiniz, öyle anlaşılıyor. Kızılpınar’ı alt üst ederek, Kızılpınar’ın geleceğini karartarak, Kızılpınar Belediyesi’ni icra dosyaları ile teslim eden sizsiniz. Kızılpınar’ın ‘k’sini ağzınıza alamazsınız.

HANGİSİNDEN RAHATSIZSINIZ?

‘Tören yapmak-parklara makyaj yapmaktan ibaret bir Belediyecilik var’ demişsiniz. Hangisinden rahatsızsını? Törenlerin coşku ile kutlanarak Atatürkümüze, Türk Bayrağı’na, Çerkezköy Belediyesi’nin uzun yıllardan sonra sahip çıkmasından mı rahatsız oldunuz? 23 Nisan’a, 30 Ağustos’a, 29 Ekimlere daha da coşku ile sahip çıkacağız.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

Ramazana Ayı’nda iftar sofralarında buluşuyoruz. Çerkezköy Belediyesi, vatandaşlarını ayırmadan, her zaman onlarla buluşacak. Törende de buluşacak, sofrada da buluşacak. Sabah saat 06.30’da Çorba Çeşmesi’nde buluşacak. Çorba Çeşmesi’ne ‘akmayan’ demişler, bundan dahi habersiz olamazsınız, haberiniz olmalı.

VATANDAŞLARIMIZIN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çerkezköy Belediyesi cenazelerde ikramlarıyla, taziye çadırlarıyla vatandaşının yanında olmaya devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi; bizzat ben mümkün olduğunca düğün, nikah ve sünnetlerde vatandaşlarımızın mutlu günlerinde yanlarında olduk, olacağız. ‘Hoş geldin Bebek’ projemizle hayata gözlerini yeni açan minik Çerkezköylü hemşerilerimize hayırlı olsun diyor, hediyelerini takdim ediyoruz. Bayramlarda, kandillerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Mahalle evlerimiz var, sayısını arttırıyoruz.

ÇALIŞMALARI AKTARDI

Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizi de aktif hale getirdik. Bu alan geçmiş dönemde FETÖ yapılanmasına verilmiş, son meselelerden sonra alan boşaltıldı. Biz de alanı eğitim merkezi haline getirdik. 18 kursta yaklaşık bin 200 kursiyerimiz var.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Yaz okullarında binlerce öğrencimizle buluşuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin yanında oluyoruz. Sporcularımıza sahip çıkıyor, destekliyoruz. İstanbul’da camilerimizle, Çanakkale’de de tarihimizle vatandaşlarımızı buluşturuyoruz.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ VATANDAŞIN YANINDA

Bu anlattıklarımızın neredeyse tamamı bizim dönemimizde hayata geçirilen projeler. Çerkezköy Belediyesi bunun gibi birçok konuda vatandaşın yanında olmaya ve Belediye’nin, vatandaşının her anında yanında olacağını samimiyetle hissettirmeye devam edecek.

HALK PAZARI PROJESİ HAZIR

Halk Pazarı üzerinde bir şeyler söylemeye çalışmışlar. Yeni projemiz İller Bankası’nda bekliyor. Onay gelir gelmez ihaleye çıkacağız. Projemiz hazır. 10 bin metrekare pazar alanına sahip olacağız.

ORTAK AKIL İLE DÜZENLEMELER YAPTIK

Örnek sokak projelerimiz var. Başlangıç olarak Özcan Sokak’ta projeyi başlattık. Kullandıkları ifade şu: ‘Sokağı trafiğe kapatma bahanesi ile imza toplamışız’ biz böyle bir şey yapmadık. Biz, o sokakta yaşayan ev sahibi ve esnafların ortak aklı ile düzenleme yaptık. Bunları, bilgi alışverişi yaparak, bizzat giderek sorular sorduk. Vatandaşlarımızı meclis salonumuza davet ederek durumu tartıştık. İş esnası dahil olmak üzere benimle veya Fen İşlerimiz ile istişare ederek değişiklikler dahi yaptık. Biraz sıkıntısı olacak ancak modern bir örnek sokağa kavuşacağız. Sizin gibi bir iki kişi ile konuşarak değil, bütün herkesin ortak fikrini buluşturmaya çalışarak yaptık.

HİÇBİR ŞEY BİLMİYORSANIZ ÇIKIN, DOLAŞIN, GÖRÜN

‘Parklara makyaj yapmayı belediyecilik zannediyor’ demişler. Biz makyaj yapmıyoruz. Onu bile yanlış anlıyorsunuz. Biz, sizin dönemleriniz boyunca neredeyse tamamı işletmeye dönen, vatandaşa ait alanları gerçek sahiplerine geri veriyoruz, vatandaşa iade ediyoruz. Makyaj yapmıyoruz; yeniden dizayn ediyoruz. Ancak ben durumun farkındayım. Bundan rahtsız olan üç beş kişi var ancak ben onlarla ilgilenmiyorum. Ben mahalleliyle, orada yaşayan çocuklarla, onların aileleri ile ilgileniyorum. Bu güne kadar 60 parkta 240 bin metrekare alanı yenilemişiz, yeni yapmışız, yapmaya devam ediyoruz ve bu anlayışla devam edeceğiz. Gerçek sahipleri ile bu alanları buluşturuyoruz. İlkbaharda, sonbaharda çıkın. Gece gündüz dolaşın. Ak Parti İlçe Başkanı da çıksın, dolaşsın. Eskiden karanlık olan, otluk olan ve zaptedilen alanlarda bu gün aileler var. Hiçbir şey bilmiyorsanız çıkın, dolaşın, görün. Aileler var artık parklarda. Yine sizin terk ettiğiniz, özel işletmeye kiraya verilmek üzereyken geri aldığımız Tepe Piknik Alanı’nı görün. Otlardan, zifiri karanlıktan, mezbelelik gibi bir alanın ne durumda olduğunu çık, gör. Oralar, baharda, yaz akşamlarında, binlerce insanın akın ettiği aile parkı-spor alanı haline geldi. Ne durumda bıraktığınızı unuttu falan mı zannediyorsunuz?

PATATES TARLASI YOLLAR SİZİN ESERİNİZ

Kızılpınar üzerinden bir siyasi hamle içerisine girmişsiniz ancak Kızılpınar’ın ‘k’sini konuşamazsınız. 10 sene yönettiniz, durum ortada. Patates tarlası yollar sizin eseriniz. Kızılpınar’ı bu halde teslim eden sizlersiniz. Kızılpınar Belediyesi’ni 50’ye yakın icra dosyası ile teslim eden sizsiniz. Belediyecilik faciasının ne olduğunu merak ediyorsanız, Belediyecilik faciası bu.

BU YIL KAPALI PAZAR ALANINI KIZILPINAR’A KAVUŞTURACAĞIZ

Kızılpınar’da alt yapıya başladık. 7 milyon TL civarında bir bedelle kanalizasyon yapılıyor şuan. Hemen ardından da İller Bankası kredisi ile bu hafta ihalemiz gerçekleşiyor. Asfalt, kaldırım, parke taş çalışmalarımız başlayacak. Kızılpınar kapalı pazar alanı zemin işlemi tamamlandı. Şimdi sıra üst yapımında . Bu yıl kapalı pazar alanını Kızılpınar’a kavuşturacağız.

BURALARI BEN DEĞİL, SİZ TERK ETTİNİZ, SİZ

Neler yaptığımızı anlatmaya devam ediyorum. On yıl boyunca çürümeye terk ettiğiniz spor salonunu hatırlar mısınız? Gelin gezdirelim. Açık tenis, voleybol, basketbol sahaları, kapalı halı sahası ve yeniden düzenlediğimiz kapalı spor salonu, öğrencilerimizin, tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık hizmet veriyor. Şimdi, hemen yanına, nizami ölçüde suni çimli, etrafı koşu alanlı, tribünleri ile bir futbol sahasını bu bölgeye kazandırıyoruz. Bu yıl sonu orası da bitecek. Gençlerimize, kulüplerimize hizmet edecek. Buraları ben değil, siz terk ettiniz, siz.

VELİKÖY DÜĞÜN SALONU 2017’DE HİZMETTE

25 Aralık’ta Veliköy modern düğün salonumuzun ihalesi var. İnşallah 2017 sonunda hizmet verecek.

25 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ, 25 milyon TL’lik yatırımla dere hattı boyunca kolektör hattı inşaatı devam ediyor. Kızılpınar alt yapısı aynı işle devam ediyor. Bu kapsamda 10 yıldır görmediğiniz Cumhuriyet Mahallesi’nin kanalizasyonu ormana boşaltıldı. Kanalizasyon inşaatı başlayacak. Bu çevre rezilliği sizin eseriniz.

YARATTIĞINIZ ÇEVRE REZİLLİĞİNE ‘DUR’ DEDİK

Çerkezköy’de bir çevre felaketi vardı hatırlar mısınız? Çöp alanı vardı. Yandığı zaman şehri pis duman kokusu kaplardı. Temmuz 2015’te kapatıldı. Yarattığınız çevre rezilliğine ‘dur’ dedik. Şu anda 25 kilometre uzağa naklediliyor.

DSİ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞTIK

2 buçuk yıldır Çorlu Suyu ile mücadele ettik. DSİ ile koordineli çalıştık. Pınarça Deresi’nin önünde set gibi duran bölümün Çorlu ile bağlantısını açtık. DSİ açma çalışmasını yaptı, biz destek verdik.

HÜKÜMET CADDESİ KÖPRÜSÜ YENİLENİYOR

Şuan basın mensuplarımızın katkısı ile Hükümet Caddesi Köprüsü yenileniyor. TESKİ, Ambardere Bölgesi’nde 1 milyon TL’lik yatırımla menfezleri yenileyerek baskı risklerini azaltmak için Çorlu Deresi’nde yatırım yaptı.

YAĞMUR SUYU HATTI

Eskiden ani yağışlarda pazar yeri, küçük sanayi sitesi, İmar Sitesi, GOP Camii meydanı sular altında kalırdı. Yaklaşık 7 milyon TL’lik bir yatırım toprak altına gömüldü diye ne iş yapıldığını unuttular zannediyorum. En temel meselemize neşter vuruldu. 1800’lük hatlarla dere hattı yeni bir yağmur suyu hattına kavuştu.

YILDIRIM BEYAZIT’TA 5 MİLYON TL’LİK YATIRIM BAŞLADI

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en önemli sorunu neydi? Kavak Dere’de fabrikalar ve mahalledeki evler tarafından çeşitli deşarjlar var ve sonuçta orada biriken sular mahallede kokuya sebep oluyor. Yaz aylarında sineklere sebep oluyor. Yoğun yağış aldığı dönemde Demircan Sokak’ta sel baskını ve ve maalesef ölümler yaşandı. Yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırım başladı. Büyükşehir Belediyesi dereyi ıslah ediyor. Dere kenarında kalan gecekondu ve kaçak yapıları kaldırıyoruz. Dere ıslah ediliyor şu anda ve dere etrafını yaşam alanı olarak yenileyeceğiz, vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

DAHA GÜVENLİ BİR KENT HALİNE GELECEK

Kent güvenliği trafik denetleme sistemi şehrimizde başlayacak. 5 milyon TL’lik bir yatırımla şehrimiz daha güvenli bir kent haline gelecek. Vodafone ile sözleşme yapıldı ve fiberoptik internet hattı ile Çerkezköy’e sunulacak.

BELEDİYE BİNASI YENİLENİYOR

1994 yılında hizmete açılan Belediye binamıza 22 yıl boyunca neredeyse çivi çakılmamış, bodrumları sular altında, darmadağın vaziyetteydi. İş başlamış durumda. 1 milyon 800 bin TL’lik yatırım ile hizmet binamız yeni meclis salonu, toplantı odaları, nikah salonuna kavuşuyor.

KIZILPINAR’A 21 DERSLİKLİ OKUL

Hükümet Caddemizde yapılacak olan yol ve kaldırım çalışmalarının ardından, Hükümet Caddesi’ni çift gidiş ve gelişli modern bir cadde haline getireceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Kızılpınar Mahallemizde yaptığımız 21 derslikli okul tamamlanmak üzere.

BUNLARI HANGİ ŞARTLARDA YAPIYORUZ?

Bunları hangi şartlarda yapıyoruz? 82 milyon 320 bin TL borç teslim aldık. 71 milyon TL Çerkezköy Belediyesi, 9 milyon TL Kızılpınar Belediyesi, 2 buçuk milyon TL de Veliköy Belediyesi. Kızılpınar Belediyesi’nden 40 icra dosyası teslim aldık. 3 milyon 500 bin TL icra ödemesi yaptık. 15 milyon TL Çerkezköy Belediyesinin piyasa borcunu ödedik. 16 milyon 500 bin TL geçmiş 9 senenin vergi, SSK, kamu borcunu ödedik. Ayda 700 bin TL ödemeye devam ediyoruz. İlave olarak; 5 milyon TL kamulaştırmasız el çekme davası bize denk geldi. 40 milyon TL ödeme yaptık.

HEM HİZMET EDİYOR HEM DE GEÇMİŞ DÖNEMİN BORCUNU ÖDÜYORUZ

Birileri Belediyecilik faciasından mı bahsetti? Birileri kara buluttan mı bahsetti? Facianın faturası bu. Şuanda 5 milyon TL’si piyasa borcu olmak üzere 45 milyon 500 bin TL borcumuz var ve hem hizmet ediyor hem de geçmişin ödenmeyen borcunu ödüyoruz.

NE KADAR KOMİK BİR TESPİT

Bu eleştirilere cevap vermek hafızaları tazelemek açısından doğru ve sağlıklı oluyor. Panik ve endişe ile göz boyamak hiç bizim tarzımız değil. Çerkezköy’ün temel sorunları başta olmak üzere kalıcı çözümler üretiyoruz. ‘Yönetim, sınavı kaybettiklerinin kendileri de farkında’ demişler. Ne kadar komik bir tespit. Benim haberimin olmadığı bir sınav mı vardı? Ben 30 Mart 2014’te bir sınava girdim. O sınavı da Allah’ın izni ile bu milletin takdiri ile kazandım. Milletin yanında, içinde hangi partiye gönül verirse versin tüm vatandaşlarımıza hizmet ediyorum. Hatta Çerkezköy’ün kaybettirilen zamanını geri getirmek için çalışıyorum.

ÇALIŞMALARI TEK TEK ANLATTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Cengiz Topel Caddesi’ni asfaltlama çalışması yapıyor. Cek-caklı vaatlerin neler olduğunu ben daha önce Sayın İlçe Başkanı’nın şahit olduğu toplantıda anlattım. Önümüzdeki aylarda Kültür Merkezimizin temeli atılacak. Kentpark çalışması bu günlerde Adnan Kahveci parkından başlıyor. Emlak Konut bağlantı yolu kara yollarından olur bekliyor. Gelir gelmez başlayacak. Yarı olimpik yüzme havuzu ihaleye çıkmak üzere. Bağlık Mahallesi’nde verdiğimiz bir söz var. Onu yerine getirecek viyadük projemiz 31 Aralık itibari ile hazır, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkacak. Namık Kemal Bulvarı, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 13 bin metrekare bir yaşam alanı, spor alanı projemiz hazırlanıyor. Pınarça Deresi kenarı yeşil alan düzenleme çalışması sürüyor. Şehir girişleri ışıklandırma projemiz hazırlanıyor. Tepe bölgesinde tenis kortu (açık-kapalı) yapımına başlayacağız. Bağlık Mahallemizde mahalle evi, taziye evi yapımına başlayacağız. Kızılpınar ve Çerkezköy yolları için bu hafta ihalemiz var. Asfalt yol ve kaldırım çalışmalarına başlıyoruz. TESKİ Ambardere alt yapısı projelendiriliyor.2017’de temeli atılacak.

KORKMADAN, ASBEST BORUDAN ÇERKEZKÖY’Ü KURTARACAĞIZ

Çerkezköy’ün en temel meselesi içme suyu şebekesi proje ihalesi yapıldı. Projeyle Çerkezköy’ün en temel meselesini çözeceğiz. Korkmadan, asbest borudan Çerkezköy’ü kurtaracağız. 10 yılda bu boruyu görmediniz mi? Gördüyseniz neden çalışma yapmadınız? Hal böyleyken kalkacaksınız, şahlanışın müjdesini vereceksiniz. 10 yıllık yönetim anlayışının faturasını Çerkezköy yaşadı.

ÇERKEZKÖY’E YATIRIM ÇEKEBİLDİNİZ Mİ?

Hafızaları tazeleyelim. Hükümet çalışıyor, yatırımlar yapıyor. Siz, Çerkezköy’e yatırım getirmek için ne yaptınız, ne sonuç aldınız? Milli Eğitim’in bütçesi var, okullar yapıyor. Siz, İlçe Başkanı olarak ne yaptınız? Kızılpınar’da ikili öğretimle sınıflar 55 kişi haberiniz var mı? Okulların hali ortada. Belediyenin öncelikli işi olmadığı halde beğenmediğin Büyükşehir Belediyesi ilkokul yaptı, Kızılpınar’a teslim ediyor. Spor Bakanlığı Türkiye’nin her yerine yatırım yapıyor. Bir Gençlik Merkezi’ni başlattınız, yarım kaldı inşaatı. Futbol sahası için yer hazır, bekliyor. Ne yaptınız? Yatırım çekebildiniz mi?

10 YILLIK ATIL YAPIYI SPOR KOMPLEKSİ YAPTIK

Çerkezköy Belediyesi 10 yıllık atıl yapıyı spor kompleksine çevirdi. Futbol sahası yapıyor. Tüm parklarla spor alanları oluşturuyor. Yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Tenis kortu yapacağız. Gençlerimizi spora yöneltiyoruz. Binlerce gencimiz bu alanları doldurmaya devam ediyor.

NİYE ISLAH ETTİRMEDEN VATANDAŞLARIMIZI PİSLİK İÇERİSİNDE YAŞATTINIZ?

Çerkezköy’ün bütün girişleri zifiri karanlık. Karayolları aydınlatmıyor. ‘Biz yapalım’ diyoruz, üste para istiyor. Yapabildiniz mi? Hayır. Kavak Dere Çerkezköy’ün canını aldı. Niye ıslah vatandaşlarımızı ettirmeden pislik içerisinde yaşattınız? Ne yaptınız? Hiçbir şey. Bak, biz ıslah ediyoruz.

HERKES HER ŞEYİ GÖRÜYOR

Süslü laflara başvurun. Milletin gözünü boyamaya çalışan lafları boş verin. Herkes her şeyi görüyor. İktidar partisinin yatırımlarından Çerkezköy’e ne kattınız, haber verin? Her gün Çerkezköy’de elektrikler kesiliyor, ilave alt yapı yatırımına ihtiyaç var. 10 saat elektrik kesiliyor. Hatlar kaldırmıyor artık. Bununla ilgili ne yaptınız bu güne kadar? Anlatabildiniz mi? Hayır. Nüfusu hızla gelişen burada, alın teri döküp vergi ödeyen vatandaşların vergilerinden bu ilçeye hangi yatırımları çekebildiniz? Belediyeciliğin ne olduğunu anlatamayacağınız gibi bu sorulara da maalesef cevap veremezsiniz.

TERMİK SANTRAL MESELESİNE DEĞİNDİ

En önemli meseleyi sona sakladım. En önemli meselemiz de bu. Çerkezköy’ün bundan sonraki gündemi de bence bu olmalı. 2 seneden beri ‘Çerkezköy’ün Ambardere Bölgesi’nde dere taşkınlarıyla ilgili bir hedefi var. Bu hedef, Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından da 1 yıl önce talimatlandırıldı. ‘Ambardere tarafına bir gölet yapmamız lazım. Bu dere, Çorlu Suyu’na giden suların önünü keser, durum böyle olunca da bu gölet Çerkezköy’ü sel baskınlarına karşı bir nebze de olsa kurtarır’ dediler. DSİ bunu söyledi. Bakan Bey 2016 Ocak’ta talimat verdi. Çalışmalar yapılacak derken, bizim gölet gitti; termik santrale döndü. 27 Ekim’de Çevre Bakanlığı 1/100000’lik planlara, 1/25000’lik planlara Çerkezköy’ün Çayırdere sınırı bölgesine; 64 hektarı Çerkezköy’de, 480 hektarı da Çayırdere-Silivri sınırında olmak üzere yaklaşık 550 hektarlık bir alana termik santral yapmak için planlarını işledi, askıya astı.

NEFES ALINACAK TEK YERE TERMİK SANTRAL YAPMAK İSTİYORLAR

Kömürle işlenen bir termik santralden bahsediyoruz. 3 tarafımız organize sanayi bölgesi. Nefes alınacak tek alanımız var, oraya da termik santral kurma niyetine girdiler. İki tane mesele var. Biri, bizim Ambardere göletinin ortadan kalkması. İkincisi de bu yetmezmiş gibi üzerine termik santral gelmesi. Göletin gittiğine mi yanarsın, termik santralin geleceğine mi yanarsın anlamak mümkün değil.

ÇERKEZKÖY’E TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ

Bunlar olurken, Bakanlık düzeyinde bu işler gelişirken ne iş yaptınız? Biz şimdi çok ciddi bir itiraza hazırlanıyoruz. Vatandaşı, bu konuda bilinçlenmeye davet edeceğiz. Çerkezköy’e termik santral istemiyoruz. Ben buradan tek kelimeyle bu sorunun cevabını bekliyorum. Ak Parti İlçe Başkanlığı, Çerkezköy’e termik santral istiyor mu, istemiyor mu? Milletin geleceğini karartacak, kanser vakalarını çoğaltacak, çocukların umudunu karartacak bu termik santrali Çerkezköy’de istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Bunun cevabını versinler. Bu konuyla ilgili Bakanlığa itirazda bulunacaklar mı, bulunmayacaklar mı?”

Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haklı - 7 yıl önce
başkan haklı
Avatar
Hasan - 7 yıl önce
Akp nin umrunda değil çerkezköy ve çerkezköylülerin meseleleri. 10 sene içinde gördük zaten.
Avatar
ilker - 7 yıl önce
Termik santral konusundaki soru çok önemli.
Bu kadar yoğun nüfusun iç içe yaşadığı bir bölgede Silivri/Çorlu/Çatalca/Saray'a kadar uzanan bir alanda kanser hastalarının artışına neden olacak bu santrali AKP'nin yerel idarecileri istiyor mu istemiyor mu?
Avatar
55 - 7 yıl önce
bİR KEZDE ŞU YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İŞLERLE İLGİLİ BİZDE İKTİDAR PARTİSİ VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜK YARDIMCI OLACAZ DEYİNDE İYİ NİYETİNİZİ GÖRELİM YAV. HEP ELEŞTİRİ VE BOŞ İŞLER AKP HEP BÖYLE
Avatar
Bülent Akkoç - 7 yıl önce
Başkan haklı dağılın beyler.
Avatar
Öztrak caddesi esnafı - 7 yıl önce
Sayın başkan Ali Ertem zamanında yapılan ve yaya geçişinin zayıf olduğu kaldırım geniş malesef yol dar araçlarımızı park ederken ya kaldırıma sürtüyoruz yada yandan geçen araç bizim araçlara sürtüyor aynasını kopartıyor. Belediye otobüslerine cep yapıldı indir bindirler arkadan gelen araçlara engel olmasın diye inceleyip kaldırımı daraltmanızı rica ediyoruz. saygılar
Avatar
Çerkezköylü - 7 yıl önce
Sayın başkanım yine işin kolayına kaçıp geçmiş yönetimleri sorgulamaya çalışmış. Yine cek, çık larla kendini anlatmış. Samimi olarak şapkanızı çıkarıp önünüze koyarak 3 senede ne yaptınız. Bu söylemleriniz bir daha seçilemeyeceğinizi anlayıp son feryat ve figanlara benziyor.
Avatar
Recep - 7 yıl önce
Belediye o kadar çalışıyor ki Kızılpınar daki asvaltlar berbat köy yolu daha iyi vahip bey biraz Kızılpınar a uğra ondan sonra başarıdan bahset