‘100.Yılında 100 eserle Çanakkale’ projesi tamamlandı

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Savaşının 100.yılında örnek bir çalışmaya imza atarak ‘100. Yılında 100 Eserle Çanakkale’ projesini hayata geçirmişti. Tüm okulların katılımıyla gerçekleşen proje kapsamında proje komisyonu tarafından belirlenen 100 eser hafta içinde kitap haline getirilerek 18 Mart tarihinde de tanıtımı yapılarak dağıtılacak

‘100.Yılında 100 eserle Çanakkale’ projesi tamamlandı
06 Mart 2015 Cuma 18:22

 ÇANAKKALE RUHUNU YAŞAMALARINI İSTEDİK

Proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden katılım olarak 15 bin kişi hedeflenirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan bu hedefe fazlasıyla ulaştıklarını ifade etti. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Proje sayesinde Çanakkale Zaferinin 100.yılında ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilerimizde Çanakkale ruhunun yansımalarını etüt etmek, verilen eserlerden hareketle Çerkezköy İlçesindeki öğrencilerimizin ruh çözümlemelerini yapıp, geleceğe yönelik doğru adımlar atmak ve projeler geliştirmek; öğrencilerimizde var olan milli, manevi ve insani duyguları gün yüzüne çıkartıp bu duyguların gelişmesinde ve artmasında onlara katkıda bulunmak; öğrencilerimizin ‘Baki kalan bu kubbede bir hoş sedâ imiş.’ Sözünün sırrına ulaşmalarını sağlamak ve bu deneyimi onlara erken yaşta yaşatmaktır” diye konuştu.

KİTAPTA 100 ESER BULUNACAK

Proje komisyonunun taslağı tamamladığını ve kitabın basım aşamasına geldiğini ifade eden Hüseyin Erdoğan, “18 Mart’ta inşallah protokol üyelerine hatta niyetimiz Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis başkanı ve Çanakkale’ye kitaplarımızı göndereceğiz. Katılımdaki hedefi sağladık ve eserler çok üst düzeyde geldi. Okullardan elenerek gelen 300’ün üzerinde eser var. Bu eserler arasından da komisyonumuz tarafından belirlenen 100 eser kitapta toplanacak” dedi.

2 BİN BASKI YAPILACAK

Komisyonun Edebiyat ve tarih öğretmenlerinden oluştuğunun altını çizen Erdoğan, “yazımı ile ilgili çalışmalar başlamak üzere. İnşallah basıldıktan sonra da paylaşacağız. Hafta içinde basımını planlıyoruz ve 18 Mart tarihinde de dağıtımına başlayacağız. 2 bin baskı yapacağız. 100 eserden 33’ü İlkokuldan, 33’ü ortaokuldan ve 33 eserde lise kısmından olacak. Eserler arasında da hikaye ve şiirler bulunuyor” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.