101 derslik daha hizmete giriyor

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başında Çerkezköy'de 61, Kapaklı'da ise 40 derslik daha eğitim ve öğretimin hizmetine açılacak.

101 derslik daha hizmete giriyor
14 Temmuz 2007 Cumartesi 08:21

40'AR DERSLİKLİ OKULLAR GELİYOR

Çerkezköy'de Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde yapımı devam eden 40 derslikli ilköğretim okulu inşaatı ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin 21 derslikli ek binasının önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan, "Ayrıca yapımı tamamlanan Kapaklı'daki 40 derslikli ilköğretim okulu inşaatı da tamamlandı. Bu okulumuzda önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek" dedi.

DÖNEM BAŞINA HAZIR

Okul inşaatlarının bitme aşamasına geldiğini belirten Kaymakam Abdullah Durukan, "Şuanda iki tane 40 derslikli ilköğretim okulu ile 21 derslikli Anadolu Lisesi ek bina inşaatı tamamlanmak üzere. Bunların sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretim yılının başında hizmete açılması için çalışmalarımız devam ediyor. 3 okul da dönem başında hazır olacak" dedi.

YENİ OKULLAR YAPILACAK

Hizmete girecek olan toplam 101 derslik ile önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında derslik sıkıntısının daha da azalacağını belirten Kaymakam Abdullah Durukan, "Ayrıca Kapaklı'ya 21 derslikli bir ilköğretim okulu ve Veliköy'e de 24 derslikli bir ilköğretim okulu inşaatıda birkaç ay içerisinde başlanacak. Ticaret ve Sanayi Odamız da 40 derslikli lise inşaatına zaman geçirmeden başlayacak" dedi.

159 DERSLİK HİZMETE GİRDİ 101 TANE DAHA GİRİYOR

Son 4 yılda Çerkezköy ve beldelerinde toplam 159 dersliğin hizmeti girdiğini belirten yetkililer, bu yıl hizmete girecek 101 derslik ile bu sayının 260'ya çıkacağını belirterek, Kapaklı'ya yapılan 5 derslikli Ana Okulu ile birlikte bu sayının toplamda 265'i bulduğunu ifade etiler.

103 DERSLİK TE GELECEK YIL HİZMETE GİRECEK

Öte yandan şuanda yapımı devam eden 21 derslikli Kız Meslek Lisesi ve yapımına Kapaklı ve Veliköy'de başlanacak olan 21'er derslikli okullar ileTicaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak olan 40 derslikli lise ile birlikte toplam 103 dersliğin ise 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda hizmete açılacağı öğrenildi.

NEREYE, KAÇ DERSLİK YAPILDI?

Son 4 yıl içerisinde Atatürk İlköğretim Okulu'na 8 derslikli bir ek binanın İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Ayrıca 75. Yıl İlköğretim Okulu'na 15 derslikli bir ek bina yine İl Özel idaresi tarafından, Gazi Osmanpaşa Mahallesi'ne 15 derslikli bir ilköğretim okulu yine İl Özel idaresi tarafından, Nurullah Narin İlköğretim Okulu'na 21 derslikli bir ek bina İl Özel idaresi tarafından, Kumlu Geçit Emlak Konutları'na 21 derslikli bir ilköğretim okulu İl Özel İdaresi tarafından yapıldı.

Ayrıca Kapaklı Yıldızkent Emlak Konutları'na 24 derslikli bir ilköğretim okulu TOKİ tarafından yapılarak, Milli Eğitime teslim edildi. Ayrıca Pınarça'da işadamı Rüştü Beceren tarafından başlanan 8 derslikli ilköğretim okulu yine İl Özel İdaresi tarafından tamamlanırken, yine Kapaklı'ya 5 derslikli Ana Okulu İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldı. Kızılpınar'da 21 derslikli, Karaağaç'ta 21 dekslkilki ilköğretim okulları inşaatı İl Özel İdaresi ve sanayicilerin katkıları ile hizmete açıldı" dediler.

BİR SENE SONRA 103 DERSLİK DAHA AÇILACAK

Önümüzdeki yıl içinde yapımı devam eden 21 derslikli Kız Meslek Lisesi ile yapımına başlanacak olan Kapaklı ve Veliköy'deki 21'er derslikli ilköğretim okullarının hizmete gireceğini belirten yetkililer, "Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapımına başlanacak olan 40 derslikli lisenin de 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'na yetişeceği ifade ediliyor. Yani 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda toplam 103 derslik daha eğitim ve öğretimin hizmetine girecek" dediler.

DERSLİK SIKINTISI KALMADI GİBİ

Açılan yeni okullar ve derslikler ile Çerkezköy'deki sınıf mevcutlarında önemli bir azalmanın olduğunu belirten vatandaşlar ise "Birkaç okul dışında ikili eğitim veren okulumuz kalmadı. 60-65'er kişilik olan sınıf mevcutları 35-40'lara kadar düştü. Şuanda derslik sıkıntısı çekilen okulların başında merkez Atatürk İlköğretim Okulu ve Veliköy İlköğretim Okulu yer alıyor. Bu iki okulumuz hala ikili eğitim ve öğretime devam ediyor ve sınıflar kalabalık. Kapaklı'da da birkaç okulda sıkıntı var.

MERKEZDE ATATÜRK İ.Ö.O.'DA SIKINTI VAR

Veliköy'e yapılacak olan 2. ilköğretim okulu ve Kapaklı'da hizmete girecek olan 40 derslikli ilköğretim okulu bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak ama Atatürk İlköğretim Okulu'nda yaşanan sıkıntı nasıl ortadan kalkacak bilinmiyor? Atatürk İlköğretim Okulu'nun sıkıntısının ortadan kalkması için bu okula başka semtlerden, beldelerden öğrenci alınmaması lazım. İnşallah bu yıl böyle bir sistem uygulanır ve torpilli öğrenciler dışardan gelmez" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.