104 bin metrekarelik alan Millet Bahçesi olarak planlandı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda yaptığı açıklamada Millet Bahçesi ile ilgili açıklamada bulundu.

104 bin metrekarelik alan Millet Bahçesi olarak planlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Eylül 2021 Pazartesi 18:49


Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda yaptığı açıklamada Millet Bahçesi ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Çetin, 104 bin metrekarelik bir alanı Millet Bahçesi olanlara planlandığının ve bu alanın 30 bin metrekaresini belediye bünyesine geri kalan alanı ise kamuya kazandırıldığını kaydetti.
 “30 BİN METREKARE BELEDİYEYE KAZANDIRILDI”
Kapaklı Belediyesi tarihinde ilkleri kazandırdıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediyeye arazi kazandırarak bu ilklere yenisini eklediklerini söyledi. Çetin, “İlçemize Millet Bahçesi kazandırmak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Ankara’nın yollarını, Bakanlıklarımızın da kapılarını aşındırdık. Nihayetinde 104 bin metrekarelik alandaki hukuki engellerin çözüme kavuşması ile söz konusu alan Millet Bahçesi olan planlandı. Planlama kapsamında ise 104 bin metrekarelik Millet Bahçesi alanın 30 bin metrekaresi Kapaklı Belediyesi’ne adına kazandırıldı. Geri kalan alan ise kamu alanı olarak Millet Bahçesi projesi kapsamında Kapaklımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
“İLKLERİ YAŞIYORUZ”
Başkan Çetin, Kapaklı’ya projeler olarak ilkleri kazandıkları ifade etti. Çetin, “Proje kapsamında biliyorsunuz ki Kapaklı’ya bir çok ilki kazandırdık. Bu ilklerimizi sadece proje kapsamında değil, taşınmaz kazanımı olarak da ilki gerçekleştirdik. Bu kapsamda Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezninde   yaptığımız  görüşmeler  neticesinde  ilçemiz  Bahçelievler  Mahallesi’nde  bulunan 7 bin metrekarelik eğitim alanını İnönü  Mahallesi  Küçük  Sanayi alanına cephe  4 bin 700 metrekarelik tarla ile takas ederek  hem taşınmaz  hem de lehimize  oluşan  2 milyon 758 bin 866 TL’yi vergi borcumuzdan mahsup ederek mali olarak fayda sağladık.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.