12 milyon 175 bin TL’lik yatırım isteniyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazetemize yapmış olduğu ziyarette bir takım sorularımıza yanıt verdi. Başkan Akay, trafik sirkülasyonu projesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde gerçekleşen yıkımlar ve daha sonra bu mahallede yapılacak olan düzenlemeler, TEDES projesinin hayata geçmesi ve Kent Park’ta yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu

12 milyon 175 bin TL’lik yatırım isteniyor
18 Kasım 2016 Cuma 15:31

PROTOKOLDE AĞIR MADDELER VAR
Bugün saat 11.00’da Gazetemize yaptığı ziyarette Kent Park ve askeri lojmanların akıbeti hakkında sorulan soruya cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Savunma Bakanlığı’ndan bize gelen son yazıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 12 milyon 175 bin TL’lik yatırım isteniyor. Bizden 9 Aralık’a kadar cevap vermemiz istendi. Ancak protokolde bir de şöyle bir madde var: Biz 12 milyon 175 bin TL’lik yatırımı yapıp TSK’ya devredene kadar mevcut lojmanlara dokunulamayacak. Konuyla ilgili Savunma Bakanlığı’ndan randevu alıp görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.
TAM 12 MİLYON 175 BİN TL’LİK YATIRIM İSTENİYOR
Askeri için hazırlanacak proje 12 milyon 175 bin TL ile ihaleye çıkarıldığında teklif veren firmaların fiyatı kırma ihtimaline de değinen Başkan Akay, “Örneğin bir firma fiyat kırarak 8 milyon TL’ye ihaleyi alıp 120 dairelik bir lojman yaptı. Protokol gereği bizim yapmamız gereken şeyin 120 daire değil tam olarak 12 milyon 175 bin TL’lik yatırım olduğu için sonrasında 4 milyon 175 bin TL’lik daha yatırım yapmamız gerekecek.” dedi.
SİRKÜLASYON PROJESİNİ ANLATTI
Başkan Akay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ali Tamer Avcılar’a trafik sirkülasyonu projeleri hakkında da bilgi vererek, “Refüjlü ve refüjsüz olmak üzere iki proje üzerinde çalışıyoruz. İki projeyle de trafik sorununa çözüm bulmak istiyoruz. Orta refüjün kaldırılmasının artılarından biri kaldırımların daha rahat genişletilebilecek olması.” diye konuştu.
YAYALAR RAHAT YÜRÜYEBİLMELİ
Yaya aksını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Adnan Kahveci Parkı’nın orada Kent Park çalışmalarımıza başladık. Orayı çekim alanı haline getireceğiz. Atatürk Caddesi’nden Kent Park’ın olduğu kısma yayaların rahat ulaşabilmesi gerekiyor.” bilgisini verdi.
TEDES HAYATA GEÇMEK ÜZERE
Çerkezköy’de hayata geçecek olan TEDES projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Akay, “Vodafone’un fiber altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu çalışmanın sonunda TEDES için gerekli olan altyapı da hazır hale gelmiş olacak. Sonrasında da TEDES projesi hayata geçecek.” dedi.
YILDIRIM BEYAZIT’TA SON DURUM
Son olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Başkan Akay, “Bildiğiniz üzere 11 Kasım’da yıkımlara başlandı. 31 evden 13 – 14 tanesi kaldı. Onlara da önümüzdeki Perşembe gününe kadar süre verdik. Yıkımlar tamamlanınca bölgede çalışmalara başlanacak. Bölgenin yanındaki derede kanallama yapılarak ıslah edilecek.” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.