125 çam fidanı toprakla buluştu

Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. ve Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nun bahçesine 125 adet çam fidanı dikildi.

125 çam fidanı toprakla buluştu
30 Ekim 2017 Pazartesi 15:45

İSMET İNÖNÜ İLKOKULU’NUN BAHÇESİNE DİKİLDİ
Okul bahçesinde gerçekleşen fidan dikim törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan yardımcısı Halil İbrahim Erkan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı- Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. Ticari Direktörü Reha Gür, Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. Teknik Direktörü Murat Cansever, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyyüp Daşkın, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı Meclis Üyesi Ender Dubaz, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir ve İsmet İnönü İlkokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.
ORMANLARIMIZ AZALIYOR
Fidan dikiminden önce konuşan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı- Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. Ticari Direktörü Reha Gür, “Biliyorsunuz her geçen gün ormanlarımız azalıyor ve ormanlarımızın azalmasında en büyük etken plastik dışı malzemeler. Ne kadar çok plastik o kadar çevreci ve sağlıklı bir toplum demek. Toplumda maalesef bilinenin aksine gerçeklerin farkına varmak lazım. Bugün geleneksel malzemelerden her geçen gün pay alan plastik sektörü geleneksel malzemelerin hep odağında oluyor. Burada maalesef algı yönetiminde kamuoyu hep yanlış bilinçlendiriliyor. Geçtiğimiz hafta poşet yasağı ile ilgili bir takım açıklamalar yapıldı. Plastik yerine kağıt ambalaj üretildiğine 7 katı daha fazla su tüketimine, 2 buçuk katı fazla elektrik harcandığı tespit edilmiş. Plastik bardak zararlıdır diyenlerin kağıt bardaktan çay içerken içerisindeki polifiren filmi görmezden gelmelidir. Bunların tamamı bir algı operasyonudur. İşin ardında geleneksel malzemeci dediğimiz kağıtçılar, tahtacılar, camcılar bulunur. Bize bu imkanı sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Kapaklı Belediye Başkan yardımcısı ve Başkan Vekili Hacı İbrahim Erkan ise “Yeşilin bu kadar tartışmaya açıldığı bu günlerde kişi başına 10 metre yeşilliğin ihtiyaç olduğu ve her gün iş alanı için Anadolumuzdan veya çeşitli yörelerimizden günlük ortalama 30 ila 35 kişinin geldiği bir Kapaklı’dan bahsedecek olursak bu konuda yaptığımız ve diktiğimiz her ağacı idrak ediyor olmamız gerekiyor. İlçem adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
İNSAN YETİŞTİRMEK VE AĞAÇ YETİŞTİRMEK BİRBİRİNE BENZER
Son olarak konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise, “Ağaç dikmek sadece bizim yeşile olan ihtiyacımızı karşılamak anlamında anlamlı değil, bir de bu ağacı okulda diktiğiniz için ikinci bir anlam ifade ediyor. Belki çocukluğumuza inersek, çocuklar zamanın uzunluk boyutunu çok bilmezler sanki onlar hiç büyümeyecekmiş gibi gelir. Ağaç da aslında o zaman boyutunda onlara bir çizelge verecek. Buraya birinci sınıfta gelen çocuklar bu ağaçları küçük görecekler, fakat dördüncü sınıfa geldikleri zaman bu ağaçları büyümüş olarak görecekler. İnsan yetiştirmek ve ağaç yetiştirmeyi karşılaştırılan güzel anektodlar var, güzel sözler var. Ama en güzeli en iyisi ikisini birden yapmak.” dedi.
FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİ
Konuşmaların ardından öğrenciler, Eurotec çalışanları, Kaymakam Mehmet Yüzer, Belediye Başkan yardımcısı Halil İbrahim Erkan, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı Meclis Üyesi Ender Dubaz hep birlikte fidan dikiminde bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.