15 dakikalık park ücretsiz olmalı

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Tekpark’la ilgili açıklamalarda bulundu ve 5 dakika olan ücretsiz park süresinin 15 dakikaya uzatılması için Çerkezköylü vatandaşlardan toplanan 117 imzalı dilekçenin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iadeli taahhütlü gönderildiğini belirtti

15 dakikalık park ücretsiz olmalı
06 Ekim 2015 Salı 17:22

 “KİMSEDEN LÜTUF BEKLEMİYORUZ”

Açıklamalarına “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki biz otoparkın ücretli olmasına karşı değiliz. Biz 15 dakikalık otopark ücretinin ödenmesine karşıyız” diyerek başlayan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “İnsanlar, 15 dakikalık sürede bankadaki işlerini halledebilirler, alışverişlerini yapabilirler. Bu 5, 10 dakikada olacak bir iş değil. Biz 5, 10 dakikaya karşıyız. Kent Konseyi olarak bize vatandaşlardan gelen tepkiler neticesinde bu konuyu basınla paylaşma gereği duyduk. Tekpark yürürlüğe girdiği zaman bizlere ilk 15 dakikanın ücretsiz olduğu söylendi. Biz kimseden yeni bir şey istemiyoruz. Kimseden lütuf beklemiyoruz. İlk zamanlarda söylendiği gibi sürenin yeniden 15 dakikaya çıkarılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KIVIRIYORLAR”

Açıklamalarının devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilen dilekçeyi okuyan Karagöz, “Bu 15 dakikada ücret alınmama durumu daha önce uygulandı. Şimdi kıvırıyorlar açıkçası. Vay efendim olmazmış da bilmem neymiş. Kardeşim ilk zamanlarda siz bunu yaptınız. Bunu biz bazı arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle görüştük. Diyorlar ki ‘olmaz’. Neden olmaz? Bunu daha önce uyguladınız. Bize kem küm yapıyorlar. Biz bu sistemin eskiden olduğu gibi 15 dakika olarak uygulanmasını istiyoruz. Örnek isterlerse örnek de veriyoruz. Silivri’de 15 dakikalık parktan ücret alınmıyor. Ayrıca aylık otopark ücretlerinin de daha makul bir seviyeye indirilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

117 İMZA TOPLANDI

Yazılan dilekçeye birkaç gün içerisinde yüksek sayıda imza topladıklarını belirten Karagöz, “Yazdığımız dilekçeye 117 imza topladık.  Direk Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sunduk dilekçemizi. İadeli taahhütlü gönderdik dilekçemizi. Bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Çerkezköy kamuoyunda bunun hiç yeri olmadığını düşünüyoruz. Silivri’de 15 dakikaya para alınmıyorsa burada da alınmayabilir.” dedi.

HERKES MAĞDUR

Şu anki uygulamadan hem vatandaşın hem de esnafın şikayetçi olduğunu belirten karagöz, “Bu durumdan alışveriş yapmak isteyen de mağdur oluyor, esnaf da mağdur oluyor. Esnaflarımız, ‘vatandaşların bir CD, bir kitap almak için dükkana geldiğinde 2 – 3 lira otopark ücreti vermek istemiyor’ diyor.” açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞANLAR ARAÇLARDAN SORUMLU OLMALI

Tekpark sisteminde yeni bir noktaya değinen Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Bir de şöyle bir durum var. Siz bir kişiden otopark ücreti alıyorsanız, ücreti alan kişinin o araçtan sorumlu olması lazım. Araçların orada durduğu süre içerisinde aracın başına gelebilecek herhangi bir zarar durumunda onu kim karşılayacak? Böyle bir durum da yok. Benim vatandaştan duyduğum bu.” şeklinde konuştu.

DİLEKÇEDE ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Çerkezköy Kent Konseyi başkanı Serkan Karagöz’ün Çerkezköylü esnaf ve vatandaşların imza desteğiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilen dilekçe şu şekilde: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin uygulamış olduğu Çerkezköy’deki bazı caddelerdeki ücretli otopark uygulaması biz vatandaşları mağdur etmektedir. Bunun bir nebze giderilmesi için Büyükşehir Belediyemizin daha önce uygulamış olduğu 15 dakikalık park ücreti alınmamasının yeniden uygulanması (Silivri’de 15 dakikalık araç parkına ücret alınmadığı gibi) ayrıca aylık araç otopark ücretlerinin de daha makul bir seviyeye indirilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.