15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE KUTLANDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE KUTLANDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
16 Temmuz 2021 Cuma 12:31


Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen anma programı ile başladı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferhat Akın, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
KARANFİLLER BIRAKILDI
   Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından İdris Çatmakaş eşliğinde dualar edildi. Ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz ile katılımcılar, şehit kabirlerine kırmızı karanfiller bırakarak dualar etti.
MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Şehitlik ziyaretinin ardından etkinlikler kapsamında öğle namazına müteakip Osmanlı Camiinde tüm şehitler için mevlit okutuldu. Etkinlikler kapsamında saat 20:00’da Çerkezköy Kaymakamlığı önünden Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama alanına kadar Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinlikler kapsamında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an’ı Kerim tilaveti yapıldı. 15 Temmuz Türkiye Geçilmez temalı video gösterimi ile devam eden programda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Program Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
   15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Koşusu ve diğer sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Yarışmalarda 1’inci olan öğrenciler ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban’ın elinden alırken; 2’nci olanlara ödüllerini Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, 3’üncü olanlara ise ödüllerini Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti.
   Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, kahramanlık türkülerinin dinlenmesi ve 15 Temmuz temalı video gösterimleri ile sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.