15 Temmuz Konferans Salonu açıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ programı ile Pakize Narin Anadolu Lisesi’nin ’15 Temmuz Konferans Salonu’ açılışı gerçekleşti. Pakize Narin Anadolu Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen programa yoğun katılım yaşandı

15 Temmuz Konferans Salonu açıldı
23 Eylül 2016 Cuma 13:01

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pakize Narin Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Nedim Yılancı, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Adalet ve Kalkınma Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Meclis Başkanı Taha Ülker, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un anne ve babası Nilüfer Hatun ve Mustafa Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Mahalle Muhtarları ve okul idarecileri katıldı.
‘ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE’ ADLI ŞİİR SESLENDİRİLDİ
1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Pakize Narin Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencilerinden Kenan Çelik’in Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri seslendirmesiyle devam etti. Milli Şair’in şiiri tamamlandıktan sonra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi.
“15 TEMMUZ’U SÜREKLİ DİRİ TUTACAĞIZ”
Pakize Narin Anadolu Lisesi’nin girişinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi konulu panoyu örnek göstererek konuşmalarına başlayan Erdoğan, “Çocuklarımıza her yıl, böyle pano düzenlemeleriyle, etkinlik ve yarışmalarla 15 Temmuz’u anlatacağız. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da olduğu gibi vatanımıza sahip çıkmamız gerektiğini unutturmayacağız. Tüm öğrencilerimize bunu anlatarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 15 Temmuz’u sürekli diri tutacağız.” dedi ve 15 Temmuz Konferans Salonu’nun açılmasına sponsorluk yapan hayırseverlere teşekkür ederek 15 Temmuz askeri darbe girişimini lanetlediğini belirtti.
KAYMAKAM KUBİLAY KONUŞTU
Erdoğan’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kaymakam Kubilay konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.
“TÜM DÜNYAYA MÜKEMMEL BİR DERS VERMİŞTİR”
15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini kahraman milletimiz meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istikbalimize sahip çıkmıştır. Yüce milletimiz tek yürek olduğumuzda yenilemeyeceğimizi bir kez daha kanıtlamıştır. Türk Milleti dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını yazarak tüm dünyaya mükemmel bir ders vermiştir.
KAHRAMANLIK DESTANI
15 Temmuz; Türkiye’nin 79 milyon vatan evladının kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacaktır. Çünkü 15 Temmuz; Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak bizim en asli görevimizdir.
HATIRA ORMANI OLUŞTURULACAK
Şehitlerimizin hatırasını ilçemizin her köşesinde yaşatmak, isimlerini ölümsüzleştirmek için gerekli kararları hep beraber almaktayız. Kaymakamlığımızca 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için hatıra ormanı oluşturulması girişiminde bulunulmuştur.
1 MİLYON 55 BİN TL TOPLANDI
Yine 15 Temmuz’da şehit ve gazi olan vatandaşlarımızın aileleri için başlatılan 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası’nda ilçemizde başlattığımız yardım kampanyasında hedeflediğimiz 1 milyon TL aşılarak bugüne kadar 1 milyon 55 bin TL toplanmıştır. Bu kampanyaya destek olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere, tüm Çerkezköylülere ve basınımıza çok teşekkür ediyorum.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Bugün açılışını yaptığımız konferans salonunun hazırlanmasında emeği geçen idareci arkadaşlarımıza, okul aile birliğine, sponsor olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim.
DARBE GİRİŞİMİ KINADI
Son olarak, alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini, millet düşmanı FETÖ’cü teröristleri lanetliyor, kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbetini içerek vatanımız ve milletimiz için şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”
SUNUM İZLENDİ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ konulu videoların sunumu gerçekleştirildi.
SPONSORLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Hazırlanan videoların izlenmesinden sonra Pakize Narin Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nun yapımında emeği geçen ana sponsorlar Ender Arslan, Faruk Dumlu ve sponsorlar Semra Fındık, Yasemin Akman, Orhan Aldemir, Ahmet Zeki Tever ve Yavuz Coşkun’a plaketleri takdim edildi.
KURDELE KESİLDİ
Plaket törenin tamamlanmasıyla birlikte Pakize Narin Anadolu Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nun açılışı, katılımcıların kurdele kesmeleriyle birlikte gerçekleşti.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.