15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın çalışmaları kapsamında Ambardere Mevkii’nde oluşturulan ‘15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nın açılışı gerçekleşti

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu
30 Eylül 2016 Cuma 12:43

AMBARDERE MEVKİİ’NDE DÜZENLENDİ
Ambardere Mevkii’nde yaklaşık 10 dönümlük alanda bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nın açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarglıgan ve Dernek Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Dernek Üyeleri, Okul İdarecileri, Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı.
AÇILIŞ KONUŞMASINI KAYMAKAM KUBİLAY YAPTI
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmalarıyla devam etti. Kaymakam Kubilay yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, tarihimizin en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır.
15 TEMMUZ SÜRECİNE DEĞİNDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri içine sıza Fethullahçı Terör Örgütü üyesi asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya teşebbüs etmiştir.
AĞIR ATEŞ ALTINA ALINMIŞTIR
Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ve Cumhurbaşkanlığımız Külliyesi başta olmak üzere birçok sivil ve resmi önemli kurum, kuruluş ve tesis hain FETÖ’cü darbeciler tarafından bombalanmış ve ağır ateş altına alınmıştır.
79 MİLYONUN TAMAMI KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI
Ancak milletimiz, açılan ateşe, atılan bombalara rağmen meydanı alçak FETÖ’cü darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Her yaştan, 79 milyonun tamamı vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak için büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır.
241 ŞEHİT, 2194 GAZİ
15 Temmuz darbe girişimi 241 aziz şehidimizin mübarek kanları, 2194 kahraman gazimizin de fedakarlıkları sayesinde engellenmiştir.
ASLA UNUTULMAYACAK
Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır.
DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak bizim en asli görevimizdir. Bu amaçla Kaymakamlığımızca 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için yaklaşık 10 dönümlük bu alanda hatıra ormanı oluşturulmuştur. Bu faaliyetimizde bizlere destek olan ve katkılarını esirgemeyen Çerkezköy Belediyesi’ne ve Orman İşletme Şefliğimize teşekkür ederim.
TERÖRİSTLERİ LANETLEDİ
Son olarak alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini, millet düşmanı FETÖ’cü teröristleri lanetliyor, kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbetini içerek vatanımız ve milletimiz için şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”
ÇAM FİDANLARINI DİKTİLER
Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın yaptığı dua ile devam eden tören, katılımcıların çam fidanı dikmeleriyle son buldu.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.