150 YILLIK KIZILAY YANDAŞLARA OYUNCAK EDİLDİ

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de Kızılay’ın yandaş vakıflara para aktarma ve vergi kaçırmanın bir aracı olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

150 YILLIK KIZILAY YANDAŞLARA OYUNCAK EDİLDİ
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Şubat 2020 Cumartesi 12:59

Doç. Dr. Gaytancıoğlu kendilerinin ilkokul çağında pul alarak,siyah beyaz televizyonlarda, beyaz çadırlarıyla afetlerde halkımızın yanında olan Kızılay’a yardımı bir vatandaşlık görevi olarak bilen bir kuşak olarak büyüdüklerini ancak Kızılay’ın vergi kaçırmak ve yandaşa para aktarmak için kullanılmasının değil normal insanların şeytanın bile aklına gelmeyeceğini söyledi.
Kızılay Başkanının ‘vergi kaçırmak başka vergiden kaçınmak başka’ sözlerine atıfta bulunan yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Sizin Kızılay Başkanı yaptığınız zat vergi kaçırmakla vergiden kaçınmak arasındaki farkı Çiftlikbankçı Tosuncuktan mı öğrenmiştir?” diye sordu.
“Kış günü bir metreküp daha gazını az yakmaya çalışan, evinde üşüyen vatandaşlarımızdan aldığı paralarla kar yapan Başkentgaz gibi kaç şirket Kızılay’a yardım adında Ensar gibi sicili belli yandaş vakıflara bağış yaparak vergiden “kaçınmıştır”? Sorusunu da yönelten CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bu şekilde para aktarılan diğer vakıf ve bu paraları aktaran şirketlerinde açıklanmasını istedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.