159 proje ile halkın karşısına çıkacak

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy için 159 projelerinin bulunduğunu ifade etti. Her mahalleye bir düğün salonu yapacaklarını ifade eden Kozuva, hamam, millet bahçesi ve Atatürk Viyadüğü’nün yanında bir yaya üst geçidi yapacaklarını dile getirdi.

159 proje ile halkın karşısına çıkacak
15 Şubat 2019 Cuma 16:44

“BİZE DE EMREDERSİNİZ DEMEK KALDI”
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Seçim İrtibat Bürosu’nda mahallelilerle bir araya gelen Kozuva, seçim çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Kozuva, “Sağ olsun Cumhurbaşkanımız kolumuzdan tuttu, dedi ki, ‘Çerkezköy’ün adayı siz olacaksınız.’ Biz de kendisine teşekkür ettik. ‘Emredersiniz’ demek kaldı sadece bize. Hayırlısıyla bir yola çıktık.” dedi.

TEK YÖN PROJESİNİ YETERSİZ BULDU
Projelerini peyder pey açıklayacağını kaydeden Kozuva, 159 projesi olduğunu ifade etti. Kendi seçmenleriyle, kendi kırgınlarıyla bir araya geldikleri zaman yüzde 55 oranında bir oy grafiği yakalayacaklarını dile getiren Kozuva, Başkan Akay’ı Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde devam eden tek yön uygulaması ile eleştirdi. Kozuva, “Çünkü ara yollarımız, bağlantılarımızın hiçbir tanesi yapılmadan tek yön uygulamasına geçtik. Ben şuan buradan Belediye Meydanı’na gitmeye kalkışsam 15 dakikada gidemiyorum. Veya misafiriniz gelse, bir yeri tarif etmeye kalkışsanız tarif edemiyorsunuz. Her yerde kapanlar var. Bana göre biz bu kadar cahil bir millet değiliz. Böyle bir kapan düzeni olamaz” dedi.

BÜTÇE HARCAMASINI ELEŞTİRDİ
Başkan Akay’ı eleştirse de Çerkezköy için yaptığı hizmetleri göz ardı etmeyeceğini ifade eden Kozuva, “CHP belediyesi, Allah razı olsun, mutlaka bir şeyler yapmıştır, ona hiçbir şey demiyoruz. Hiçbir şey yapılmadı dersek haksızlık yaparız” dedi. Kozuva, “Çerkezköy Belediyesi’nin 2018’deki bütçesi 166 milyon TL ve Büyükşehir Belediyesi’nden yaklaşık olarak 120 milyon TL civarında bir para geliyor. Şu anda Çerkezköy Belediyesi’nin yıllık bütçesi 300 milyon TL civarında. Arkadaşlarımız 5 sene oldu, burada. 5 senede bu rakam 1 buçuk milyar yapıyor, 1 buçuk milyarla size göre, bu hizmetten memnunsanız hep beraber kendisine oylarımızı verelim, devam etsin. Ama burada 1 buçuk katrilyonluk değil bana göre 200-300 milyonluk iş yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“TERAVİH VAKTİ KONSER YAPILMASI YANLIŞ”
Ramazan ayında Çerkezköy belediyesinin düzenlediği Ramazan eğlenceleri üzerinden Akay’a eleştiri yönelten Kozuva, “Belediye meydanında konserler yapıldı. Arkadaşlar konser de verebilirsiniz ama herkesin birbirine karşı saygısı olması gerekiyor. Bence onun yeri ve zamanı, millet teravih kılarken orada gümbür gümbür konserler değil. Bir kere bizim bunu bilmemiz lazım. Konserler tabii yapılacak. Ama maalesef ve maalesef bunların hiçbirine dikkat edilmedi” diye konuştu.

SU FATURASINA YÜZDE ELLİ İNDİRİM
Su bedelinin hayli yüksek olduğu konusunda şikayet aldıklarını ifade eden Kozuva, “Bunu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mestan Özcan’la konuştuk. Kendisine dedik ki, bizim suyumuz çok pahalı. O da, ‘Arkadaşlarımızın hepsine benim selamlarımı iletin, inşallah biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni de aldığımız zaman bu suyu yüzde 50 indireceğiz’ dedi. Bizim için Çerkezköy Belediyesi çok önemli. Çünkü yaşadığımız şehir burası. Ama gerçekten Büyükşehir Belediyesi de çok önemli. Biz Çerkezköy’de sadece Çerkezköylüler olarak değil, Çerkezköy’de 81 ilimizden arkadaşlarımız yaşıyor. Burası bu konuda muhteşem bir yer” ifadelerini kullandı.

“MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ”
‘Her mahalleye taziye evi’ projesinin ardından millet bahçesi projesini açıklayan Kozuva, “Biz dedik ki sadece taziye evi yetmez. Bu taziye evlerinin içinde de misafir evlerinin olması lazım. İnşallah Van’dan misafirleriniz geldiği zaman onları da ağırlayabileceksiniz. Arkadaşlar, park-mark övünüyorlar. Yaptıkları parkı görüyoruz. Bizim reisimizin bir millet bahçeleri var, biliyorsunuz; harika şeyler oluyor. Biz de dedik ki; ‘Çerkezköyümüze niye bir Millet Bahçesi yakışmasın?’ 500 dönüm arazi içerisinde bir tane de Millet Bahçesi yapacağız. Millet Bahçesi’nin içerisine sadece 3-5 tane tahta masa sandalye değil, tam bir yaşam alanı olacak.” dedi.

“SİYASETÇİ YA ATAR”
Her mahallenin bir alışveriş merkezi ve caddesi olması gerektiğini savunan Kozuva, “Şimdi şöyle diyebilirsiniz, ‘aldı eline mikrofonu konuşuyor, atıyor. Siyasetçi ya; siyasetçi atar.’ İnanın şu söylediklerimiz içinde bir tanesini dahi atmıyoruz. Çünkü bizi buraya Tayyip Bey yolladıysa biz de reisimize güveniyoruz ve bunların hepsini inşallah yapacağız” şeklinde konuştu.

“YAYA ÜST GEÇİDİ YAPACAĞIZ”
Çerkezköy’de hamam projesinden söz eden Kozuva, “Müslümanız elhamdülillah. O yüzden bizim burada hamama da ihtiyacımız var. Bizim gündüz nüfusumuz 400-450 binlerde. Ben bunun hesaplarını daha önce çıkartmıştım. Gece nüfusumuz 170 binse; gündüz nüfusumuz 400-450 bin. Burada gerçekten her şeye ihtiyaç var” dedi. Atatürk Viyadüğü’ndeki yaya geçidinin yetersiz kaldığını belirterek çözüm isteyen bir vatandaşa seslenen Kozuva, “Orada derenin üstünden, şu anda Çerkezköy Belediyesi’nin yapamadığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ufak bir park var. Parkın oradan, derenin üstünden bir yaya geçidi yapacağız.” diyerek sözlerini noktaladı
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.