167 öğrenciye kıyafet yardımı yapıldı

Kapaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yapmakta olduğu yardımlar kapsamında Kapaklı ilçesinde öğretim vermekte olan ilk ve ortaokullardaki yardıma muhtaç olduğu tespit edilen öğrencilere, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’nda yapılan temsili kıyafet dağıtım töreniyle kıyafet yardımında bulundu.

167 öğrenciye kıyafet yardımı yapıldı
26 Şubat 2015 Perşembe 18:55

 KAYMAKAM GÜRBÜZ KATILAMADI

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün yoğun programından dolayı yetişemediği törene, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Serpil Özsoy ve Kapaklı ilçesinde bulunan ilk ve ortaokul müdürleri katıldı.

OKUL YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, yapılan yardımlar hakkında kısa bir açıklamada bulundu. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Nalbant, okullarda çokça yardıma muhtaç öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin tespit edilip gerekli yardımların yapılması için okul yöneticilerine ve rehberlik servislerine büyük görev düştüğünü belirtti. Tahsin Nalbant; “Saygıdeğer okul müdürü arkadaşlarım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürüm, değerli basın mensuplarımız, bu temsili kıyafet dağıtımı törenine hepiniz hoş geldiniz. Kaymakam beyin talimatlarıyla okul müdürü arkadaşlarımızdan okulda kıyafet almaya durumu olmayan öğrencilerin isimlerini talep ettik. Beden numaralarını, sınıflarını, yaşlarını, bütün detayları istedik. Yaptığını çalışmalar için ve gönderdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.” dedi.

KIYAFETLER GİZLİ BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRILACAK

Yardım istemenin zor bir durum olduğunu belirten Nalbant, bu yüzden kıyafetleri öğrencilere değil de okul müdürlerine teslim edeceklerini, daha sonra da okul müdürlerinin bu yardımları öğrencilere gizli bir şekilde ulaştıracağını vurgulayarak; “15 okulumuzdan toplam 167 öğrenciye bugün burada temsili olarak okul müdürü arkadaşımıza kıyafetleri teslim edeceğiz. Arkadaşımız da kendi belirlemiş olduğu öğrencilere gizlilik esasına riayet ederek bu kıyafetleri ulaştıracak. Öğrencileri buraya çağırmayı uygun bulmadık. Bu yüzden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürümüz Serpil Özsoy’la beraber okul müdürlerimize bu kıyafetleri teslim edeceğiz ve okul müdürlerimiz de bunları gizli bir şekilde dağıtacak.” açıklamalarında bulundu.

OKULLARINA VE DEVLETLERİNE OLAN GÜVENLERİ ARTACAK

Okullarda yardıma muhtaç daha bir çok öğrencinin bulunduğuna değinen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant; “Okul yöneticilerimizden ve rehberlik birimlerinde okullardaki yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerin tespit edilmesini istiyorum. Eğer bu öğrencileri yüzde yüz tespit edebilirsek bu öğrencilerin okuluna, devletine olan güveni sonsuz kat artacaktır. Elinden tutan, ona destek çıkan biri olduğunu düşüneceklerdir.” dedi ve katılımcıları selamlayarak Kapaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy’la birlikte okul müdürlerine kıyafet paketlerini takdim etti.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.