1871 çalışan greve gitti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada işveren ile sendika temsilcileri arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol İş Sendikası’na bağlı 1871 fabrika çalışanı greve gitti

1871 çalışan greve gitti
18 Haziran 2015 Perşembe 17:36

 1871 ÇALIŞAN GREVE GİTTİ

 

Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi’ne bağlı olan fabrika çalışanları greve çıktı. Grev kararı sonrasında Petrol İş Sendikası’na bağlı 1871 çalışan fabrika önünde toplanarak eylem yaparken, eyleme Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca, İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, başkan yardımcıları Yılmaz Akay, Abidin Kaya, Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, başkan yardımcıları Hasan Oğuz Keser ve Ercan Yavuz da katıldı.

 

NASIL MÜCADELE VERDİĞİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

 

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaşanan süreç hakkında işçilere bilgi vererek, “Yapılan görüşmeler olumsuzlukla sona erince bugün hep beraber greve çıktık. Burada işveren bizlere saygı göstermeyecek bir şekilde davranırsa cevap vermesini biliriz. Haklar alınana kadar mücadele devam edecek. Bugün burada sizlerin coşkusu gözlerinden okunuyor. Sizlerdeki bu mücadele azmi bizleri mutlu ediyor. Petrol İş Sendikası’na bağlı 35 bin işçi ve bağlı 16 şubemiz ile birlikte yanınızdayız. Bütün Türkiye Petrol İş Sendikası’nın hakkını almak için nasıl mücadele verdiğini çok iyi bilir. Bundan sonra da aynı şekilde hem işverene hem de tüm dünyaya nasıl mücadele verdiğimizi göstereceğiz” dedi.

 

YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

İşçilerle gurur duyduklarını sözlerine ekleyen Öztaşkın, “Gözlerinizdeki ışıltı mücadele azmimizi güçlendiriyor. Haklarımızı almak için yola çıktık, yürümeye başladık. Bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİLER

 

Petrol İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sendikaya bağlı işçiler davul-zurna eşliğinde bol bol halay çektiler. Halaya Petrol İş Sendikası Genel Mustafa Öztaşkın, Genel Merkez Yöneticileri ve Şube Yöneticileri de katıldı. Elde edilen bilgilere göre de toplu sözleşme sürecinde idari maddelerin büyük bir bölümü kabul edilirken, başta ücret zammı modeli olmak üzere parasal maddelerde anlaşma sağlanamadı. Grev uygulama tarihinden önce yapılan son toplantıda Petrol-İş Sendikası'nın teklifi, ücret zammı modelinin yıllık olması, sözleşmenin 1. yılında 370 TL, sözleşmenin ikinci yılında ise yıllık enflasyon oranına 2 puan ilave ile bulunacak oran kadar ücret zammı yapılması oldu. Fakat yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.