19 Mayıs Kapaklı’da da coşku içinde kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Kapaklı’da da coşku içinde kutlandı
20 Mayıs 2016 Cuma 10:29

KUTLAMALAR STATTA DEVAM ETTİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından kutlamalar Kapaklı Stadında devam etti. Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Jandarma Komutan vekili Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Serpil Özsoy, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, Mal Müdürü Vekili Nurgül Tanır, Ak Parti İlçe başkanı Salih Bezgin, CHP ilçe başkanı Kenan Seçkin, MHP ilçe başkanı İsmail Türker, Siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile velileri katıldı.

TOPYEKÜN YÜREKTEN HİSSETMELİYİZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e öğrenciler tarafından Türk bayrağı hediye edildi. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe milli eğitim müdürü Tahsin Nalbant yaptı. Tahsin Nalbant konuşmasında, “ Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı ve adıdır. 19 Mayıs 1919’un 97.yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını hep beraber topyekün yürekten hissetmekteyiz” dedi.

GENÇLERİMİZE ARMAĞAN ETMİŞTİR

Nalbant konuşmasının devamında ise, “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan, tarih ve kültürünü gençlerine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı, kendisine inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİSİNİZ

Gençlere seslenen Tahsin Nalbant, “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarınızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek, çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞİİRLERİNİ SESLENDİRDİLER

Törende Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lise öğrencisi Yasin Talha Oral, Gençliğin Ata’ya cevabını ise Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Halil İbrahim Güzelkan okudu. Düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Onurcan Ünsal “Sözüm Var Atama” adlı şiirini, kompozisyon yarışmasında birinci olan Göktuğ Öcalan ise “Diriliş” adlı yazısını okudu.

SAMSUN’A ÇIKIŞ FİNAL TABLOSU

Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Jimnastik gösterisi ve halk oyunları gösterisi ile devam eden törende “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı” konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe jandarma komutan vekili Tekin Oruç tarafından verildi. Tören Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Hayata Geçirilen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” projesi kapsamında dağıtılan bisikletlerin öğrencilere teslim edilmesinin ardından 19 Mayıs ruhunu temsilen “Samsun’a Çıkış Final Tablosu” ile sona erdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.