1911 mucizesi

Çerkezköy 1911 Doğanspor, ligin son haftasında Çanakkale Dardanelspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek, play-out oynamaya hak kazanarak adeta bir mucizeye imza attı.

1911 mucizesi
25 Nisan 2019 Perşembe 12:18

RAKİP KÜLTÜRSPOR
Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi 11. Grup’ta mücadele eden Çerkezköy 1911 Doğanspor deplasmanda Çanakkale Dardanelspor’u 2-1 mağlup etti. Çorluspor 1947’nin deplasmanda Yeşilköyspor’a 2-1 yenilmesinin ardından Play-Out oynamaya hak kazanan Çerkezköy temsilcisi Tekirdağ Süper Amatör Lig Şampiyonu Çorlu Kültürspor’la karşılaşacak.
ÜMİTLER TÜKENMİŞTİ
Grupta Çorluspor ve Tekirdağspor’la kümede kalma mücadelesi veren Çerkezköy 1911 Doğanspor, ligin 22.haftasında Çorluspor’la deplasmanda karşılaştı. Çorluspor 1947’ye deplasmanda 2-0’la boyun eğen Çerkezköy 1911 Doğanspor’un da çöküşü bu maçla başladı. Ligin 23.haftasında kendi sahasında Adaspor’u ağırlayan Çerkezköy 1911 Doğanspor bu maçta da sahadan puansız ayrıldı. Çorluspor 1947’nin kendi evinde Kavaklıspor’u 4-0’la geçmesinin ardından kümede kalma ümitlerini sadece Play-Outlara bırakan Çerkezköy 1911 Doğanspor için neredeyse sadece matematiksel olarak kümede kalma hesabı yapılırken tüm şehir kulübün küme kalması yönünde ümitsizliğe kapılmıştı.
MUCİZE BURADA BAŞLADI
1911 tüm ümitlerin suya düştüğü o anda toparlanmaya başladı. Teknik direktör Kaya Tevfik Saygılı ile yollarını ayıran Çerkezköy temsilcisi lig sonuna kadar yardımcı antrenörlere emanet edildi. 1911’de Saygılı’nın ayrılmasının ardından birçok futbolcu da kulübü terk etmişti. Ligin 24.haftasında deplasmanda oynanan Kavaklıspor maçına genç ağırlıklı bir kadroyla çıkan Çerkezköy temsilcisi müthiş mücadelesiyle maçı 6-0 kazandı. Çorluspor 1947’nin de deplasmanda Çanakkale Dardanelspor’a puan kaybetmesini fırsat bilen Çerkezköy temsilcisi aradaki puan farkını böylelikle 4’e indirdi. 1911’in kümede kalmak için Play Out maçlarına kalması, bunun için de kalan tüm maçlarını kayıpsız atlatması gerekiyordu. 1911, yardımcı antrenörler ve yedek oyuncularla çıktığı İstasyonspor mücadelesini 8-0, Çanakkale Dardanelspor maçını da 2-1 kazanarak ligde son 2 maçta 6 puan elde etti. Çorluspor 1947’nin puan kaybetmesinin ardından bir adeta bir mucize gerçekleşerek 1911’in ligde kalma ümitleri tazelendi.
“ÇERKEZKÖY HEPİMİZİN”
1911 Doğanspor, Play Outlarda Çorlu temsilcisi Çorlu Kültürspor’la oynayacak. İnanılmazı başaran Çerkezköy temsilcisinin yönetiminden İlhan Tural; “Biz bitti demeden lig bitmez. Çerkezköy’ün başarısı için elimizden geleni yapacağız. Play Outlar’da da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çerkezköy hepimizin” diyerek açıklamalarda bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.