1911’in olağanüstü kongresi usulsüz!

Geçtiğimiz günlerde aldığı olağanüstü kongre kararıyla yeni bir sürece giren Çerkezköy 1911 Doğanspor’un Çorluspor 1947’ye devri gerçekleşmezken, 17 Ağustos’ta yapılan kongrede yönetime talip olan Yakup Cin ve yönetiminin defterleri teslim alamayışının arkasındaki nedende su yüzüne çıktı.

1911’in olağanüstü kongresi usulsüz!
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Ağustos 2019 Perşembe 13:09

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GEÇERSİZ!
5253 sayılı dernekler kanunu kapsamında olağanüstü kongrenin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen derbis sistemine giriş yapılmamış olması kongrenin kanununa aykırı yapılan kongrenin geçersizliğini gün yüzüne çıkardı. Çerkezköy 1911 Doğanspor’da önce kulübü Çorluspor 1947’ye satmakla itham edilen ve ardından olağanüstü kongrede aday olmayan Kazım Asbaş, ‘Kulübü satan şerefsizdir’ diyerek “Ben bu kulübün ligde kalması için çok zor şartlarda mücadele ettim. Eğer böyle bir niyetim olsaydı takımın yeniden lige katılması için kongre öncesi o parayı da yatırmazdım. Takımımız mucizevi şekilde ligde kaldı. Daha önce söylediğim gibi ben aday olmayacağım. Bu işi yapacak arkadaşlar var ise buyursunlar yapsınlar. 17 Ağustos’taki kongrede maalesef bilgisizliğimizden dolayı kongrenin kanuna uygun yapılmadığı için geçersiz sayıldı. Bunun için belki usulsüzlükten yöneticiler olarak ceza alacağız ama sahtekarlıktan ceza almayacağız. Önümüzdeki süreçte yönetim kurulunda yapacağımız toplantı kulübün geleceğine yönelik nihai kararı belirleyecektir. Yasalar önünde kulübün mevcut başkanı halen benim. O gün canlı yayında söylediğim her şey aynen geçerlidir. Bu kulüp babamın bakkal dükkanı değildir. Bu kulüp Çerkezköy’ün ve onun üyelerinindir” ifadelerini kullandı.
KULÜBÜ BORÇLA DEVRALMAK İSTEMİYORLAR
Kulübün eski başkanlarından Murat Narçın’ın kendisinden sonra başkan olan Uğur Erem’e kulübü borçsuz devretmesi, Erem’in de birleşme sonrası Kazım Asbaş’a kulübü borçsuz devretmiş olması “ Nasıl oldu da Kazım Asbaş gelir gider hesabını yapamadı. Kulübü bu kadar sıkıntıya soktu. Şimdi borçsuz aldığı kulübü bu kadar borçla kim neden alsın. Bu borcu kim nasıl ödeyecek’ soruları son günlerde Çerkezköy’de spor kamuoyunda cevap bekleyen soruların başında yer alıyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.