1990’ların su hattı hızla değişmeli

Geçtiğimiz gün Çerkezköy’ün en önemli caddelerinden biri olan Öztrak Caddesi’nde meydana gelen su borusu patlağı nedeni ile cadde sular altında kaldı.

1990’ların su hattı hızla değişmeli
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Şubat 2020 Cumartesi 12:39


Ekonomik krizlere rağmen nüfusu Türkiye’nin hiçbir yerinde olamayan bir hızla artamaya devam eden ve buna bağlı olarak esik alt yapının yetersizliği hergeçen gün biraz daha belirginleşen Çerkezköy’ün çok hızlı olarak yatırıma ihtiyacı artık tamamen gün yüzüne çıktı.
ESKİYEN ALT YAPI TAMAMEN YETİRSİZ
1990’lı yıllarda  zaten teknolojisi bütün dünya tarafından terk edilen aspest borular ile o günün nüfusu ve koşullarına göre yapılan altyapı, birde altyapı düzenlemesinden sonda imar planlarında yapılan düzenlemelerle tamamen yetresiz hale gelmiş durumda.
Konu ile iligili altyapının eskidiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün tekrar gördük ki nüfusu 174 bini bulmuş Çerkezköy’ün su altyapısı artık kaldırmıyor. Eski su altyapısı yüzünden patlaklar, arızalar meydana geliyor. 2017 yılında hatırlanacağı gibi ana isale hattının Hükümet Caddesi’nde bulunan 240 metrelik kısmı asbest borudan kurtarılarak, Öztrak Caddesi’ne son teknoloji ürünü duktil borular ile bağlanmıştı. Şimdi TESKİ tarafından Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddemizde bulunan ana isale hatlarının da asbest borudan kurtarılarak, son teknoloji ürünü olan duktil borular ile değiştirilmesi gerekiyor.
   Bu noktada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ ile planlama çalışmalarımız devam ediyor. Bu iki caddemizdeki altyapı çalışmalarına (Ana isale hattının değiştirilmesi ve yağmur suyu hattı yapılması) 2021 yılında başlamayı hedefliyorduk ama bugünkü meydana gelen arızanın ardından daha hızlı hareket ederek, çalışmalara en kısa sürede başlanılması gerektiği noktasında hemfikiriz” dedi.
ARIZAYA MÜDAHALE EDİLDİ
   Öztrak Caddesi’ndeki arıza nedeni ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Bağlık ve Gazi Osman Paşa Mahallesi’nin bir bölümüne arıza giderilene kadar su verilemedi. TESKİ ve Çerkezköy Belediyesinin hızlı müdahalesiyle arıza giderildi. Arızanın giderilmesinden sonra bir sonraki muhtemel boru patlamasına kadar su verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.