20 yıl sonra ilk gerçekleşecek

Yarın yapılacak olan 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da büyük bir çekişme ve heyecana sahne olması beklenirken, yarın yapılacak olan seçimlerde bayan Milletvekili Adayları diğer seçimlere nazaran Tekirdağ'da daha ön plana çıkıyor.

20 yıl sonra ilk gerçekleşecek
11 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

KİMLER GÜLECEK?
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ve CHP Üyeliği'ni AK Parti'den Milletvekilliği uğruna bırakan ve iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin desteği ile AK Parti'den 2. Sırada Milletvekili Adayı gösterilen Özlem Yemişçi, CHP'nin yaptığı ön seçimde Tekirdağ genelinde 1. Sırada çıkan ve CHP'nin 2. Sıra Adayı olan Dr. Candan Yüceer Tekirdağ'ın 1991 yılından sonra seçilecek olan ilk kadın milletvekilleri olmaya yakın dururken, CHP 4. Sıra Adayı Gülferah Güral, DSP 1. Sıra Adayı Arzu Mandalı Sucu, MHP 3. Sıra Adayı Belma Kuvancı ve HAS Parti 3. Sıra Adayı Cansu Helin Yarar da sandıktan çıkacak sonucu merakla bekliyor.
AVANTAJLARINI KULLANDILAR
Seçim maratonunda en az erkekler kadar çalışan, sıkmadık el, girmedik iş yeri bırakmayan bayan milletvekili adayları, bayan aday olmanın verdiği avantajla evlere rahat şekilde girerek, ev hanımları ile toplantılar yaptılar.
SÖZLERİ DE VERDİLER!
Özellikle ev hanımları ile iyi bir diyalog kuran bayan adaylar, hemcinslerinin desteğini isterken, milletvekili oldukları zaman Tekirdağ ve Türkiye'deki kadınların sorunları ile ilgileneceklerini ve gündeme getireceklerini de söylemeyi ihmal etmediler.
EN SON 20 YIL ÖNCE SEÇİLDİ
En son 1991 yılında yapılan Genel Seçimlerde Tekirdağ'dan bir bayan Milletvekili çıkmış ve bu isim de DYP'den Fethiye Özver olmuştu. Hasan Peker ve arkadaşlarının sıkı çalışması ile DYP Tekirdağ'daki seçimi 4-0 kazanmış ve Fethiye Özver de TBMM'ye gitmişti.
Aradan geçen tam 10 yıl sonra Tekirdağ ilk kez bayan Milletvekili çıkarma şansını yakalarken, bunun kim ya da kimlere nasip olacağını yarın akşam hep birlikte öğreneceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.