2014-2015 Eğitim dönemi kuran kursları açılıyor

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kuran kurslarının tamamlanmasının ardından 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemi ihtiyaç odaklı Kuran Kursları açılıyor. 4 dönem halinde olacak olan Kuran Kurslarının ilk dönemi 22 Eylül tarihinde başlayacak. İlçe Müftülüğü yetkilileri talep olduğu taktirde Kuran Kurslarını mesai saatleri dışında da açabileceklerini ifade ettiler.

2014-2015 Eğitim dönemi kuran kursları açılıyor
18 Eylül 2014 Perşembe 07:57

İLK DÖNEM 22 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından ihtiyaç odaklı Kuran Kursları açılıyor. 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde açılacak ve dört dönem halinde eğitim verecek olan Kuran Kurslarının ilk dönemi 22 Eylül tarihinde başlıyor. İlçe Müftülüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, “1.dönem için kayıt tarihleri 15-24 Eylül tarihleri arası ve kurs tarihi de 22 Eylül 21 Kasım tarihleri arası olacak. 2.dönem kayıtları ise 17-27 Kasım ve eğitim tarihi de 24 Kasım- 23 Ocak 2015 tarihleri arasında olacak” denildi.

23 OCAK-2 ŞUBAT ARASI TATİL OLACAK
Diğer dönemler hakkında da bilgi veren yetkililer, “23 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında kurs tatil olacak. 3.dönem kayıtları 2-11 Şubat tarihleri arasında yapılacak ve dersler de 9 Şubat – 3 Nisan tarihleri arasında verilecek. Son olarak 4.dönem kurs kayıtları ise 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Dersler ise 6 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında verilecek” ifadeleri kullanıldı.

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA DA KURSLAR AÇILABİLECEK
İlçe Müftülüğü yetkilileri talep olduğu taktirde Kuran Kurslarını mesai saatleri dışında da açabileceklerini ifade ederek, “kurslarımız mesai saatleri içinde olacak. Gelecek talep doğrultusunda da 17.00-23.00 saatleri arasında ve Cumartesi-Pazar günleri de kurslarımızı açabileceğiz. Bunu yapabilmemiz içinde en az 12 dilekçenin olması gerekiyor” denildi.

DESTEK AMAÇLI D GRUBU KURS AÇILABİLECEK

İlçe Müftülüğü yetkilileri ayrıca İmam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin Kur'an-ı kerim derslerini desteklemek amacıyla bu okullarda veya yakın yerlerde de D grubu kurslar açılabileceğini ve Camilerde de Kur’an Öğretimi programları düzenlenebileceği ifade edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.