2017 yılı Çerkezköy yılı olacak

Çerkezköy Belediyesi Ocak Ayı Meclisi, Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında Salı günü saat 15.00’da gerçekleşirken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da meclis toplantısına katıldı. Albayrak "2017- 2018 yılları arasında Çerkezköy’e 64 milyon TL’lik bir bütçe ayırdık. 2017 yılında Çerkezköy için 30 milyon TL’lik bütçe mutlaka devreye girecektir. Çerkezköy özel konumu itibariyle özel ilgilenilmesi gereken bir şehirdir" dedi

2017 yılı Çerkezköy yılı olacak
04 Ocak 2017 Çarşamba 09:23

TERÖRE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Belediye Meclis Salonu'nun tadilatta olması nedeniyle Kent Konseyi Binası'nda gerçekleştirilen Meclis'te gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2016 yılı ile 2017 yılının ilk gününde yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçleriyle vatandaşlara Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılara acil şifalar diledi. Hain saldırılar ile saldırıları planlayanları kınayan Başkan Akay “Devlet, millet birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Teröre geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

KARA TESLİM OLMADIK

Karla mücadele çalışmalarına da değinen Başkan Akay “Olumsuz hava koşullarına karşı ekiplerimiz hazır bulunuyor. Çalışmalarımızı 7/24 prensibiyle sürdürüyoruz. Çerkezköy Belediye ekipleri dışında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Çerkezköy Belediyesi olarak kara teslim olmadık. Ekiplerimizin emeğine saygı duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Vahap Akay’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında hain saldırılarda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Çerkezköy Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Başkan Akay’ın ardından konuşma gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Çerkezköy’den gelen beş üye ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy’ün sorunlarını ve ihtiyaçlarını iyi bir şekilde sunduklarını kaydeden Albayrak, “ Bütün meclis üyelerimiz ile birlik ve beraberlik içersinde çalışıyoruz. Çerkezköy için Vahap Akay bir şanstır. Kavakdere’nin ıslahı çalışmalarında çizmesini giyerek gerçekleştirdiği mücadeleyi hep birlikte gördük. Bu yapılan hizmetler siyasi partinin hizmeti değildir. Her hizmetin ortağı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisidir.” dedi. 

64 MİLYON LİRA AYIRDIK

2017-2018 yılları arasında Çerkezköy’e 64 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını kaydeden Albayrak, “Bu yıl Çerkezköy için 30 milyon TL bütçe mutlaka devreye girecektir. Çerkezköy özel konumu itibariyle özel ilgilenilmesi gereken bir şehirdir. Daha önce 286 bin metrekare arazisi olan Çerkezköy, Kapaklı’nın ayrılması ile birlikte 128 bin metrekareye düştü. Çerkezköy göç alan ilçeler arasında ise birinci sıradadır.” diye konuştu. Türkiye’nin 2016’yı iyi geçirmediğini kaydeden Albayrak, “2016 yılında sabahları şehit haberlerini duyarak uyandık. Türkiye gerçekten bunu hak etmiyor. Bu şehit olan insanların ne günahı var. Yılbaşında yaşanan terör saldırısı ise tam bir vahşettir. 2017 yılında inşallah Türkiye mutlu insanların ülkesi olacaktır.” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI VURGULADI

Kadir Albayrak’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy yatırımlarının takipçisi olacaklarını vurguladı.

MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL

Konuşmaların tamamlanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Diğer kuruluşlarla ilişkiler ile meclis tatil ayının tespiti yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı. Çerkezköy Belediye Meclisi Ağustos ayını tatil ayı olarak belirledi.

DENETİM KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Engellilere yardım talebi incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Denetim Komisyonu seçiminde yeni dönemde görev yapacak meclis üyeleri belli oldu. Denetim Komisyonu’na CHP Grubu’ndan Funda Serfice, Necmettin Çınar ile Enver Bayram; AK Parti Grubu’ndan ise Melek Şen ile Ayhan Çitil seçildi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 240 ada 58 parselin TESKİ’ye devri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi, Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışının müzakeresi, Çerkezköy’de trafo yerlerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki yazısı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

5 KAMERAMAN KADROSUNU SORDU

Son gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün belediyede münhal 8 adet  kadroda ünvan ve derece değişikliği yapılması ile sözleşmeli personellerin 2017 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Grubu adına söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip, talep edilen 5 adet kameraman kadrosunu sordu.

HEPSİ ALINACAK DİYE BİR DURUM YOK

Garip’ın sorusuna cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Talep edilen 5 kameraman, belediye bünyesine alınacak diye bir şey söz konusu değil. Hepsine de alınabilir veya alınmayabilir” dedi. Her iki talep de yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

İLK OTURUM TAMAMLANDI

 Son gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.