21. yüzyılda çocukların emekleri sömürülüyor

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Yüceer mesajında 20. yüzyılda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan anlayıştan, 21. yüzyılda çocukların emeğinin sömürüldüğü, yaşam haklarının elinden alındığı, çocukların gelin olmasının beklendiği bir anlayışa geçildiğini kaydetti

21. yüzyılda çocukların emekleri sömürülüyor
24 Nisan 2014 Perşembe 07:25

“Cumhuriyetimizin en temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının bu yıl 94’ncü yılını kutluyoruz” diyen Tekirdağ CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu, bir ulusun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir” açıklamasını yaptı.
CUMHURİYETİN TEMELLERİ ATILDI
“Gazi Meclisimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin bağımsızlık savaşını başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, sosyal Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır” diye açıklamasını sürdüren Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer şunları kaydetti:
HAK ETTİĞİ COŞKUYLA KUTLANMIYOR
Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 23 Nisan’ı geleceğimiz, yarınlarımız çocuklara armağan etmiştir.  94 yıl sonra geldiğimiz noktada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizde hak ettiği coşkuyla kutlanmamaktadır.
1903 TUTUKLU ÇOCUK VAR
Türkiye’de tutuklu çocuk sayısı 1903, çocuk işçi sayısı 1 milyon, çocuk gelin sayısı 130 bin, cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 7 bin, Devletin almadığı önlemler nedeniyle yaşamını yitiren çocuk sayısı 633, kayıp çocuk sayısı 27 binden fazladır.
ÇOCUK İŞÇİ SAYISINDA İLK SIRADAYIZ
Ancak ne yazık ki çocuk işçi sayısıyla Avrupa’da birinci, çocuk gelin sayısıyla ikinci, tutuklu çocuk sayısıyla üçüncü sırada yer alan Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunanlar bu utancı paylaşmamaktadır.
ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAM
20. yüzyılda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan anlayıştan, 21. yüzyılda bu çağ dışı anlayışa geçilmesi kabul edilemez. Bu anlayış, çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak olduğunu ne yazık ki idrak edememektedir.
Çağdaş, sosyal bir hukuk devleti için asla kabul edilebilir olmayan bu tablo ve rakamlar durumun ne denli vahim ve trajik olduğunu, sorunun çözümünün ne kadar acil olduğunu gözler önüne sermektedir.
ÇOCUK EMEKLERİ SÖMÜRÜLMESİN
23 Nisan, çocukların emeklerinin sömürülmediğinde, çocuk işçiler olmadığında, çocuk gelinler olmadığında, çocuklar açlık yüzünden, soğuk yüzünden ölmediğinde, eğitim haklarından eşit bir şekilde yararlandığında, cinsel istismara uğramadığında coşkuyla kutlanabilecektir.
ŞEHİT VE GAZİLERİ MESAJ
Bu duygularla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha özlem, saygı ve minnetle anıyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
chp 23 nisan - 10 yıl önce
sehitlerin üzerinden çocukların üzerinden ne kadar siyaset yapıp soru üretiyorsunuz.
Avatar
23 nisan müjdesi - 10 yıl önce
chp kongereye gidiyor.istifalar çoğalsın.