23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası sonuçlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası 12-13 Nisan tarihlerinde Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu’nda, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edildi. Düzenlenen organizasyonda 134 sporcu yarıştı

23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası sonuçlandı
16 Nisan 2014 Çarşamba 07:39

HAYAT BAŞARILARINI ARTTIRMAK İÇİN ÇABALIYORUZ
Turnuva ile ilgili bilgi veren Satranç Öğretmeni Murat Bekdaş, amaçlarının Kapaklı’da  yetenekli öğrencileri tespit ederek Türk satrancında hak ettikleri yerlere getirmek ve Kapaklı da satrancı daha ileriye taşımak olduğunu belirtirken “ Tüm  Kapaklı  öğrencilerini satrançla tanıştırarak ders başarılarını, hayat başarılarını artırmak için çaba harcıyoruz” dedi.
SATRANÇ’A DESTEĞİMİZ SÜRECEKTİR
Turnuvanın sona ermesiyle birlikte açıklamada bulunan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel "Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin  ve sabırlı  olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu  sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
 Yarışmanın organizasyonunda  emeği geçen Kapaklı Gazi İlkokulu Müdür Yardımcısı  ve İkinci Kademe Satranç Antrenörü Murat Bekdaş‘a, Ali Erdönmez ,Osman Günel, Arzu Ünal, Göksel Koçluk,Mehmet Nadir Ulualp, Kapaklı Gazi Ortaokulu Serkan Uyar, Emrah  Topçu’ya  Sanayiciler İlkokulu’ndan Muhammet Durmuş, Halil  Özel’e, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’ndan  Volkan Sanlı’ya, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu’ndan Mehmet Sah’a, Kapaklı Belediye Ortaokulu’ndan Esranur Yüksel’e,  Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’ndan Şener Kökcak’a,  Karaağaç İlkokulu’ndan  İlyas Saldıran‘a teşekkürlerini sunan Yüksel “Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin turnuvada görev alan öğretmenimize ve  centilmence mücadele eden   öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" dedi.
TOPLAM 134 SPORCU KATILDI
Düzenlenen turnuva 2 gün sürerken 7 tur üzerinden yapıldı. Toplamda 134 sporcu yarışmaya katıldı. Yarışma Kapaklı’da okuyan  ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapıldı. Okullar kendi içlerinde okul içi turnuvalar  düzenleyerek ilk üçe giren sporcularını belirlediler. Ardından bu sporcular Kapaklı Gazi İlkokulu’nda Kapaklı’nın ilk üçü olmak için mücadele ettiler. Minik Kızlar  Kategorisi’nde (6 -7 yaş) 13, Minik Erkekler’de 20, Küçük Kızlar Kategorisi’nde (8-9  yaş) 12, Küçük Erkekler Kategorisi’nde (8-9 yaş) 20 ,Yıldız Kızlar Kategori’nde  (10-11 yaş)  16, Yıldız Erkekler  Kategorisi’nde  (10-11 yaş) 17 , Genç Kızlar  Kategorisi’nde ( 12-13-14 yaş) 9 ve  Genç Erkekler  Kategorisi’nde ( 12-13-14 yaş) 21 sporcu katıldı. Toplamda 53 kız, 81 erkek sporcu yarışmaya katıldı. Satranç Turnuvası’nda  ilk üçe giren öğleciler  saatle ödüllendirilecek. Madalya ve ödüller 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda verilecek.
MİNİK KIZLARDA 1. HİLAL YAMAÇ, MİNİK ERKEKLERDE 1. ENES TALHA DEMİR
Kapaklı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  23 Nisan Satranç Turnuvası’nda dereceler ise şu şekilde sonuçlandı: Minik  Kızlar  Kategorisi’nin 1.’si Hilal Yalmaç (Mehmet Elfide Erdegül  İlkokulu) ,2.’si  Irmak Çoşkun (Kapaklı Gazi  İlkokulu), 3.’sü  Hatice Başoğlu (İrfan Fatma Mandalı İlkokulu) Minik  Erkekler  Kategorisi’nin 1.’si Enes Talha Demir (Kapaklı Gazi İlkokulu) olurken 2.’si  Muhammet Emre Aktaş (Kapaklı Gazi İlkokulu), 3.’sü  Bora Irıcı (Sanayiciler İlkokulu) oldu.
KÜÇÜK KIZLARDA 1. ASİYE AVCI, ERKEKLERDE İSE NURKAN ŞİŞMANOĞLU
Küçük Kızlar  Kategorisi’nde ise 1. Asiye Avcı (Kapaklı Gazi İlkokulu) olurken, 2. Sebiha Karabulut (Mehmet Elfide Erdegül  İlkokulu), 3. ise Nehir Çaphan (Mehmet Elfide  Erdegül  İlkokulu) oldu.  Küçük Erkekler  Kategorisi’nin 1.’si ise M. Nurkan Şişmanoğlu (Mehmet Elfide Erdegül  İlkokulu) olurken, 2. Olcan Filizli (İrfan Fatma Mandalı İlkokulu), 3. Adıgüzel Karabulut (Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu) oldu.
YILDIZ KIZLARDA 1. SEMANUR YÖRÜK, ERKEKLERDE İSE BURAK GÖÇ
Yıldız Kızlar  Kategorisi’nde  1. Semanur Yörük( Cumhuriyet  Ortaokulu) olurken 2. Minel Bahtiyar (Yıldızkent Ortaokulu), 3. Melisa Baysal (Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu) oldu. Yıldız  Erkeler  Kategorisi’nde ise  1. Burak Göç (Cumhuriyet Ortaokulu) olurken 2. Emircan Teke (Cumhuriyet Ortaokulu), 3. Tunahan Yorgun ( Kapaklı Gazi Ortaokulu) oldu.
GENÇ KIZLARDA 1. NESLİHAN AKGÜL
ERKEKLERDE MUHAMMET ALİ YURTSEVEN
Genç Kızlar Kategorisi’nde ise 1.  Neslihan Akgül (Kapaklı  Gazi Ortaokulu) olurken 2.  Hilal Gamze Dursun (Kapaklı Belediyesi Ortaokulu), 3. ise  Sena Yıldız  (Kapaklı Gazi Ortaokulu) oldu. Genç Erkekler Kategorisi’nde 1.  Muhammet Ali Yurtseven (Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu) olurken 2.  Berkay Erviş (Kapaklı Cumhuriyet  Ortaokulu), 3.  Burhan Albayrak  (Kapaklı Gazi Ortaokulu) oldu. Turnuvanın en küçük sporcusu ise Melek Ceren Açıkgöz oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.