23 Nisan kutlu olsun…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Çocuk Şenliği Kent Park’ta binlerce çocuğun katılımı ile gerçekleşti.

23 Nisan kutlu olsun…
25 Nisan 2019 Perşembe 12:27

RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ
Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama programı saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün çelenk koyması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okunduktan sonra kutlamalar Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde bulunan Futbol Sahası’nda devam etti.
ÖDÜLLER VERİLDİ
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve hazırladıkları birbirinden güzel gösteriler sahnelendi. Kutlamalarda ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından verildi. Ödül töreninin ardından kutlamalar halk oyunları gösterile ile sona erdi.
“GÖZLERİNİZDEN ÖPÜYORUM”
TBMM’nin açılışının 99. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı Çerkezköy Belediyesi’nin düzenleyeceği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin Kent Park’ta binlerce çocuğun katılımı ile coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediyesi 4. Çocuk Şenliği’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sevgili çocuklarımız, kıymetli anneleri ve babaları. Hepinizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” dedi.
“BÜYÜK ÖNDERİN ÖZÜNDE”
Konuşmasına devam eden Akay, “Bugün 23 Nisan 2019. Bundan tam 99 yıl evvel bugün bir büyük önder milli mücadeleyle başlayan, savaş meydanlarında adım adım kazıyarak, bu toprakların geleceği için mücadele eden atalarımızla beraber savaş meydanlarında zaferleri kazandıktan sonra bu ulusun birliğini, beraberliğini sağlamak, bu ulusun bağımsızlığını bundan 99 yıl evvel bugün, 23 Nisan 1920’de yeniden milletine armağan eden, 99 yıl evvel bugün 23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen bir büyük önderin izinde, 99 yıldır bu topraklarda barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği sağlamış, bu milletin çocukları ile beraber olmuş, bu milletin, bu ulusun bağımsızlığı, birliği, beraberliği için mücadele etmiş bir büyük önder 99 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğunda bu milletin geleceğini çocuklara armağan etti” ifadelerini kullandı.
“EĞEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
“Geçmiş yılların aksine güzel bir meydandayız” diyen Akay, “Yani dedi ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu egemenliğin, geleceğin güvencesi de çocuklarımızdır.’ O yüzden bizler büyük önderimizin izinde, 99 yıldır bu topraklarda bağımsızlığımızı kazandığımız ve 99 yıldır tescillenen, TBMM’nin açıldığı günden bugüne bağımsızlığımızın sembolü, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla el ele, kol kola, yan yana bu toprakların geleceğine, birliğine, beraberliğine, ay yıldızlı Türk Bayrağı altında çocuklarımızla, gençlerimizle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği için mücadele edeceğiz. Bu yüzden bugün çocuklarımız ile buluşuyoruz. Bugün dördüncüsünü düzenlediğimiz Çerkezköy Belediyesi Çocuk Şenliğindeyiz. Bugün geçmiş yılların aksine güzel bir meydanda beraberiz. Kent Park’ta bu güzellik içerisinde, Çerkezköy’ümüzün çocukları ile buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepiniz bir kere daha hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu güzelliği bizlere yaşatan sevgili hemşerilerime,  kıymetli çocuklarımıza bu güzel günde iyi eğlenceler, mutlu bir gün diliyorum. Bir kere daha tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum” dedi.
PROGRAM 4 SAAT SÜRDÜ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 4. Çocuk Şenliği’nde folklor gösterileri, Ege ile Gaga Çocuk Tiyatrosu, sihirbaz gösterisi, animasyon gösterileri, çocuk oyun platformları, çocuk yarışmaları, kitap dağıtım standı, atölye çalışmaları yapıldı ve çocuklarımız için çeşitli ikramlar sunuldu. Yaklaşık 4 saat süren Çerkezköy Belediyesi 4. Çocuk Şenliği’nde Çerkezköy’ün çocukları doyasıya 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkararak, eğlendiler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.