23 Nisan milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de düzenlenen törenler ile kutlandı

23 Nisan milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir
24 Nisan 2017 Pazartesi 10:33

ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile başladı.
KUTLAMALAR OTOPARK ÜZERİNDE YAPILDI
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından kutlamalar Çerkezköy Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark üzerindeki alanda devam etti. Buradaki kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile devam etti.
ÖZGÜRLÜK DE BAĞIMSIZLIK DA BENİM KARAKTERİMDİR
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Birinci Dünya savaşı sonunda Mondros ve Sevr Antlaşmalarıyla yok edilmeye çalışılan, istiklal ve istikbal aşığı olan, mayasında bağımsızlık ateşi olan bu millet işgallere karşı boyun eğmemiş, Amasya’dan 1919’da ‘Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’, Erzurum’dan ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez. Milli iradeyi egemen kılmak esastır’ diyerek bu milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş Savaşı başlarında Ankara’da 23 Nisan 1920’de TBMM açılmıştır. ‘Özgürlük de bağımsızlık da benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Samsun’da başlattığımız Milli Mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu tarih egemenliğin millete verildiği gün aynı zamanda Türk çocuğunun geleceğinin güvencesi olarak Çocuk Bayramı olarak da ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920 gününün, Türk çocuklarına bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceğine en aydınlık yoldan yürümenin köklü işareti olmuştur.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin var oluşunun temel dayanağı olmuştur. 23 Nisan 1920’nin asıl önemi, bu asil ve aziz milletin kendine güven duygusuna yeniden kavuşmasıdır. Özünde yiğitliğin, fedakarlığın, sabrın ve cesaretin mayası olan milletimiz, bu ölümsüz değerine alın terini de katarak Milli Kurtuluş Mücadelesini zaferle sonuçlandırmış ve egemenliğin millete ait olduğu yönetim sistemi olan Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir.
23 NİSAN BAĞIMSIZLIĞIMIZDIR
‘Zafer’ ve ‘hürriyet’ kavramının temel taşı 23 Nisan’dan aldığımız hazla yönettiğimiz bilimsel ve teknik çalışmaları, çağdaş medeniyetin doruğuna yükselmek için olanca gücümüzü harcama, 23 Nisan’ı gerçekleştirenlere en anlamlı şekilde şükran borcumuzu ödemek olacaktır. 23 Nisan bağımsızlığımızdır, bizi tarihten silmeye çalışanlara cevabımızdır, milli irademizdir, milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir, demokrasimizdir, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramıdır. Bu vesile ile sevgili çocuklar bayramınızı bir defa daha kutlarken hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların tamamlanmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenlenen 23 Nisan konulu Resim, Yıldız Erkekler Basketbol ve Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvalar ile Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Garnizon Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından takdim edildi. Ödül töreninin tamamlanmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu, gösteriler ve halk oyunları sahnelendi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.