23 Nisan Satranç Turnuvası tamamlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası 18-19 Nisan tarihlerinde İbni Sina İlkokulu’nda yapıldı. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı TSF Temsilciliği tarafından organize edilen turnuvaya 88 sporcu katıldı

23 Nisan Satranç Turnuvası tamamlandı
20 Nisan 2015 Pazartesi 18:42

 88 SPORCU KATILDI

Turnuva, Kapaklı’da okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapıldı. Okullar, kendi içlerinde okul içi turnuvalar düzenleyerek ilk dörde giren sporcularını belirlediler. Kapaklı Gazi İlkokulu’ndan 12, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’ndan 4,Sanayiciler İlkokulu’ndan 12, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu’ndan 8, Cumhuriyet İlkokul – Ortaokul’ndan 8, İbni Sina İlkokulu’ndan 8,Karaağaç İlkokulu’ndan 4, Bahçeağıl İlkokul – Ortaokul’ndan 4, Yanıkağıl İlkokul – Ortaokul’ndan 4, Halk Eğitim Merkezi’nden 12, Yıldızkent Ortaokulu’ndan 4, Belediye Ortaokulu’ndan 4 ve Kapaklı Gazi Ortaokulu’ndan 4 olmak üzere toplamda 41 kız ve 47 erkekten oluşan 88 sporcu yarışmaya katıldı. Yarışmada; İlyas Saldıran (Baş Hakem), Murat Bekdaş (Hakem), İbrahim Yücetürk (Hakem) ve Mehmet Sah (Hakem) hakemlik görevlerini üstlendiler.

İLÇE SATRANCINI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Turnuvanın açılışında bir konuşma yapan İbni Sina İlkokulu Müdürü ve aynı zamanda TSF Kapaklı Temsilcisi Murat Bekdaş, amaçlarının Kapaklı’daki yetenekli öğrencileri tespit ederek Türk satrancında hak ettikleri yerlere getirmek, ilçe satrancını daha ileriye taşımak olduğunu; ayrıca tüm Kapaklı öğrencilerini satrançla tanıştırarak ders başarılarını, hayat başarılarını artırmak için çaba harcadıklarını belirti.

SATRANÇ İNSANA MÜCADELE RUHU KAZANDIRIR

Murat Bektaş; "Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır. Satrançta Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirmek. Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin turnuvada görev alan öğretmenimize ve centilmence mücadele eden öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dilerim." ifadelerini kaydetti.

KAYMAKAM GÜRBÜZ DE KATILDI

Satranç turnuvasının 5. turunda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı AKP İlçe Başkanı Salih Bezgin ve İlçe Teşkilatı ve AKP Milletvekili Adayı Metin Akgün öğrencilerin heyecanına ortak oldular.

BAŞLANGIÇ HAMLESİ GÜRBÜZ’DEN

Beşinci turun başlama hamlesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün yaptı.

SATRANÇ AKIL OYUNLARININ EN BÜYÜĞÜDÜR

Kısa bir konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz iki gün boyunca sabırlı bir şekilde turnuvada öğrencilerin başında olan ailelere teşekkür ederek; “Satranç akıl oyunlarının en büyüdür. Piyon gelip piyon gitmemek gerekiyor. Şah ve vezir olmak için mücadele etmek gerekiyor. Satranca hakim olan etrafına ve hayatına da hakim olur. Ben satrancı masa sporu olarak görmüyorum. Dereceye girecek sporcularımızı şimdiden kutluyorum, derece giremeyen öğrencilerimiz ise diğer turnuvalara daha iyi çalışarak azimle başarı elde ederler.” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

MİNİKLERDE GAZİ İLKOKULU’NDAN İKİ ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ

Düzenlenen turnuvanın sonucunda Minik Kızlar kategorisinde Kapaklı Gazi İlkokulu’ndan Asiye Avcı birinci, Tuğba Avcı ikinci olurken Mehmet Elfide İlkokulu’ndan Hilal Yalvaç üçüncü oldu. Minik Erkekler kategorisinde Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi A. Hakan Karaman birinci olurken Sanayiciler İlkokulu’ndan Yunus Yılmaz ikinci, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu’ndan Kerem Biçer üçüncülüğü elde etti.

KÜÇÜKLER KATEGORİSİ DE TAMAMLANDI

Küçük Kızlar kategorisinde Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Semanur Yörük birinci, İbni Sina Ortaokulu’ndan İrem Sude Bekir ikinci, Belediye Ortaokulu’ndan Hayrunnisa Bilen ise üçüncü oldu. Küçük Erkekler kategorisinde Yıldızkent Ortaokulu’ndan Kamil Mert Yurduseven birinci olurken Belediye Ortaokulu’ndan M. Nurkan Şişmanoğlu ikinciliği, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Emircan Teke ise üçüncülüğü elde etti.

ÖDÜLLER 23 NİSAN’DA TAKDİM EDİLECEK

2 gün süren ve 6 tur üzerinden düzenlenen yarışmada dereceye giren sporcuların madalya ve ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında verilecek.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.