23 Nisan umudumuz ve şanlı tarihimizdir

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği ile muhteşem bir atmosferde yaşanırken, Çocuk Şenliğine katılan gerek misafir ülke ve şehir çocukları, gerekse Çerkezköylü çocuklar 23 Nisan’ı tam bir karnaval havasında kutladılar

23 Nisan umudumuz ve şanlı tarihimizdir
24 Nisan 2017 Pazartesi 11:14

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET EDİLDİ
Üç ülke ve Türkiye’nin değişik yörelerinden 5 şehirden çocukların katıldığı Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, 21 Nisan Cuma günü Çerkezköy’e gelen misafir ülke ve şehir çocuklarının Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etmeleri ile başladı. Ardından aynı günün akşamı, şenliğe katılan misafir ülke ve şehir çocukları onuruna Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından konakladıkları otelde akşam yemeği ve çeşitli hediyeler verildi.
KIZILPINAR VE VELİKÖY’DE COŞKU TAVAN YAPTI
Bu yıl ikincisi düzenlenen Çerkezköy Belediyesi Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları 22 Nisan Cumartesi günü Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerinde düzenlenen kutlama programları ile devam etti. Cumartesi günü saat 13.00’da Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalar animasyon grubunun gösterileri ile başladı ve Bando ekibi, Pantomim ekibi, Kanguru Bacaklar, Karnaval dans ekibi, Tahta Bacaklar ve Uni-cycle gösterileri ile devam etti. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kutlama programı boyunca çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldılar. Etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında da bulunuldu. 
MİSAFİR ÜLKE VE ŞEHİRLERDEN GELEN ÇOCUKLAR GÖSTERİLER YAPTI
Kızılpınar Mahallesi’ndeki kutlamalar çerçevesinde Arnavutluk Ensemble Folkloric Miqesia Ekibi sahne aldı ve Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sihirbazlık gösterileri ile çocukları eğlendirdi. Daha sonra Van Tuşpa Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları Ekibi sahne aldı. Program Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu-Tim Show Center’ müzikali ile devam ettikten sonra Maskot Bando gösterisi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fogem Halk Dansları Topluluğu gösterisi, interaktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmalarının ardından TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ ile sona erdi.
ÇOCUKLAR İÇİN OYUN PARKLARI KURULDU
Çerkezköy Belediyesi 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamalarının gerçekleştirileceği bir diğer nokta ise Veliköy Mahallesi Hürriyet Parkı oldu. Veliköy’deki etkinlikler de 22 Nisan Cumartesi günü Bando Ekibi, Pantomim Ekibi, Kanguru Bacaklar, Karnaval Dans Ekibi, Tahta Bacaklar ve Uni-cycle animasyon gösterile ile başladı. Veliköy Mahallesi’nde de kutlama programı boyunca çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldılar. Etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Veliköy Mahallesi’ndeki kutlama programında TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ sahnelendikten sonra konuk ülke Kırım’dan gelen Teselle Grubu Halkoyunları gösterisi gerçekleştirildi.
KARNAVAL HAVASINDA BİR GÜN YAŞADILAR
Ardından Mersin’den gelen Fatih Ortaokulu Yıldızlar Düzenlemeli Halkoyunları Ekibinin Kaşık gösterisi ile devam eden programda eğlenceli maskotlar ile bando gösterisi yapıldı. Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sahne alarak Sihirbaz Gösterisi ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatmasının ardından İzmir’den gelen Border Grubu Halk Oyunları Gösterisi sahnelendi. İzmir ekibinin ardından konuk şehir Gaziantep’ten gelen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri büyük beğeni ile izlenildikten sonra konuk şehir Ankara’dan gelen Keçiören Belediyesi Halkoyunları Grubu’nun Halkoyunları gösterisi ile Veliköy Mahallesi’ndeki kutlama programı sona erdi.
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkezköy Belediyesi 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları 23 Nisan Pazar günü saat 13.00’da kortej yürüyüşü ile başladı. Vatan Size Minnettar Anıtı önünden hareket eden ve içerisinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Enver Bayram, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in de bulunduğu kortejde Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü İzcilerinin yanı sıra, Arnavutluk, KKTC, Kırım, Ankara, Gaziantep, Van, İzmir ve Mersin’den misafir gruplar da yer aldı. Korteje ayrıca Çerkezköy Belediyesi Ritim Grubu, Çerkezköy Belediyesi Halkoyunları Ekibi, Kortej Gösteri Grubu, Bando Takımı, TRT Çocuk Köstebekgiller Ekibi, Maskot Bando Ekibi ve Çerkezköy halkı da katıldı. Çerkezköy Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayrakları ile korteje katılan Çerkezköy halkı Vatan Size Minnettar Anıtı’ndan yola çıkarak Atatürk Caddesi üzerinden Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’ne marşlar söyleyerek ulaştılar. 
BİNLER KAPALI PAZAR YERİ YANINDA BULUŞTU
Kortejin renkli görüntüler eşliğinde Kapalı Pazar Yeri yanında kurulan Şenlik Alanı’na ulaşmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan coşku ile söylendi. Ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.
BAŞKAN AKAY KONUŞTU
Konuşmasına “Sayın Kaymakamım, Protokolümüzün çok değerli üyeleri, sevgili hemşerilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın asıl sahibi sevgili çocuklar. Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Ulusal ve Uluslararası Çocuk Festivalimize hepiniz hoş geldiniz” diyerek başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yurdumuzun dört bir yanından ve yurtdışından gelen misafirlerimizle bu yıl daha coşkulu bir 23 Nisan yaşıyoruz. Gerek yurt içi gerekse yurtdışından gelerek bu coşkumuza ortak olan misafirlerimiz var bugün.” dedikten sonra şunları söyledi:
HOŞ GELDİNİZ
“Arnavutluk Dostluk Topluluğu aramızda, hoş geldiniz. Kırım Cumhuriyeti Teselli Grubu aramızda, hoş geldiniz. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aramızda, hoş geldiniz. Ankara Keçiören Belediyesi Halk Dansları Topluluğu aramızda, hoş geldiniz. Gaziantep Gazi Mustafa Kemal İlkokulu aramızda, hoş geldiniz. İzmir’den BORDER aramızda, hoş geldiniz. Mersin Mersina Kültür ve Sanat Grubu aramızda, hoş geldiniz. Van Tuşba Sanat ve Halk Oyunları Grubu aramızda, hoş geldiniz.
BUGÜNÜN BİRLİKTELİĞİ YARINLARA IŞIK TUTACAK
Bir Türkiye mozaiği olan Çerkezköy bugün, ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından gelen kardeşleri ile buluşarak kaynaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bugünkü birlikteliğimizin, çocuklarımızın kardeşlik ilişkilerine, ülkemizin umutlarına, aydınlık yarınlarına ışık tutacağını biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bugünün anlamını, önemini hep birlikte anlatarak geçmişten aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Ülkemizden ve yurtdışından gelerek Çerkezköy’de buluşan tüm misafirlerimize ve bu alana teşrif eden tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor, hepinizin bir kez daha gözlerinden öpüyorum.
23 NİSAN 1920’DE ULUSAL EGEMENLİĞİN TEMELLERİ ATILDI
23 Nisan 1920’de, yani 97 yıl önce bugün, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ulusal egemenliğimizin temelleri atıldı. Bağımsızlık savaşının simgesi Gazi Meclis, Nisan yağmurlarının sevgi, şefkat, hoşgörü ve bereketiyle açıldı. Bu bereketli ayda kurulan Meclis’in önderlik ettiği İstiklal Savaşı ve ardından kurulan Cumhuriyet ülkemize çağdaşlığı, demokrasiyi yani uygarlık ve bereketi getirdi.
GELECEĞE UMUTLA BAKMAYA BAŞLADIĞIMIZ TARİHTİR 23 NİSAN
Orduyu kuran, devleti kuran, işgal kuvvetlerinin topraklarımızdaki varlığına son veren, yokluk ve zorluklar içerisinde mücadele ederek zaferle sonuçlanan İstiklal savaşını yöneten, Dünyanın belki de tek Gazi parlamentosu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gündür 23 Nisan. Halkın iradesinin ve hür sesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu; örnek model ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin ırk ve etnik kimlik ayrışmalarını reddederek, hepimiz Türk milletinin eşit parçalarıyız diyerek geleceğe umutla bakmaya başladığımız tarihtir 23 Nisan.
Bizler bugün bu topraklarda Ay Yıldızlı Türk Bayrağı altında; bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde durmadan geleceğe umutla yürüyorsak bunu 23 Nisan’a, yani Gazi Meclis’e borçluyuz.
CUMHURİYETİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHTİR 23 NİSAN
23 Nisan ülkesinin bağımsızlığı, bütünlüğü için tek yumruk olmuş bir milletin ülke genelinden seçtiği temsilcilerinin bir araya geldiği gündür. 23 Nisan bir ulusun kendi kendini yönetmeye başladığı gündür. 23 Nisan özgürlükçü parlamenter demokrasinin başlangıç tarihidir. 23 Nisan ‘Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu düşünceyi benimseyen ülke genelinden gelen temsilciler ile Cumhuriyetin ilk temellerinin atıldığı tarihtir.
23 NİSAN BAĞIMSIZLIK AŞKIDIR
23 Nisan halkın kulluktan vatandaşlığa yükselişidir. 23 Nisan ulusal egemenliktir. 23 Nisan aşktır. 23 Nisan özgürlük aşkıdır. 23 Nisan bağımsızlık aşkıdır. 23 Nisan vatan aşkıdır. Millet aşkıdır. 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çocuklarımıza emanet ettiği umudumuz ve şanlı tarihimizdir. Ben bir kere daha bu şanlı tarihimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları ile yad ediyor, bu anlamlı günü Türk ve dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı ile anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Sevgi ve saygılarımla.”
GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy’deki kutlamalar Çerkezköy Belediyesi İzcilik Kulübü’nün müzik gösterisi ile başladı. Ardından konuk ülke Arnavutluk’tan gelen Ensemble Folkloric Miqesia ve saat konuk ülke Kırım’dan gelen Tesselle Halk Oyunları gösterileri sahnelendi. Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sahne alması ve sihirbazlık gösterilerinin ardından KKTC’den gelen Fogem Ekibi sahne aldı. Daha sonra Çerkezköy Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Mersin’den gelen Fatih Ortaokulu Halkoyunları Ekibi, Gaziantep’ten gelen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, İzmir’den gelen Border Grubu Halk Oyunları Ekibi, Ankara’dan gelen Keçiören Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Çerkezköy Belediyesi Ritim Grubu, Van’dan gelen Tuşba Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları Grubu tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Kapalı Pazar Yeri yanındaki 1. sahnede gerçekleştirilecek olan etkinlikler saat Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan’ın sihirbazlık gösterileri ile sona erdi.
ALTERNATİF BİR SAHNE DAHA KURULDU
Kapalı Pazar Alanı’nda kurulacak olan 2. sahnedeki etkinlikler ise saat 15.30’daki Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu- Tim Show Center Müzikal Çocuk Gösterisi’ ile başladı. Ardından interaktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam eden programda TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ sahnelendi. Şenlik alanında gün boyunca Bando Ekibi, Pantomim Ekibi, Kanguru Bacaklar, Karnaval Dans Ekibi, Tahta Bacaklar ve Uni-cycle gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklar şenlik alanına kurulan şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldılar. Etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Ayrıca çocuklar gün boyunca Ebru Sanatı, Takı Tasarım ve Cam Sanatı atölyelerinde eğlenceli vakitler geçirdiler.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.