24 Derslikli Zeliha Mehmet Tusçuoğlu Ortaokulu’nun Temeli Atıldı

MTB İnan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in girişimleri neticesinde Kapaklı’ya kazandırılacak olan Zeliha Mehmet Tusçuoğlu Ortaokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

24 Derslikli Zeliha Mehmet Tusçuoğlu Ortaokulu’nun Temeli Atıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Ağustos 2022 Salı 10:59

Törende bir konuşma yapan Başkan Çetin, önce eğitim anlayışıyla eğitime çok önem verdiklerini belirterek, “Daha fazla okulun ilçemize kazandırılmasını için, okullarımızda kaliteli eğitimin verilmesi için ciddi girişimlerde bulunuyor, hayırseverlerle de temaslarımızı çoğaltıyoruz. Temelini attığımız 24 derslikli okulumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Temel atma törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, MTB İnan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tijen Tusçuoğlu Alkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dinçer Alkan, rahmetli Mehmet Tusçuoğlu’nun eşi Zeliha Tusçuoğlu ve torunu Selin Alkan ile fabrika çalışanları katıldı.

ALKAN, EĞİTİM YUVASI KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIKLARINI BELİRTTİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından MTB İnan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tijen Tusçuoğlu Alkan bir konuşma gerçekleştirdi. Alkan, Türkiye’nin en çok göç alan ilçelerinden olan ve bu göçe bağlı olarak öğrenci nüfusunun sürekli arttığı Kapaklı’ya eğitim yuvası kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Fabrikanın 65 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle de eğitime destek olduklarını belirten Alkan, ‘’Sanayi faaliyetlerinin yanı sıra fabrikamızın kurucusu rahmetli Mehmet Tusçuoğlu’nun vasiyeti ve isteği üzerine bu eğitim yuvasını kazandırmak için bir aradayız. İnan Makina olarak bu önemli günde destek veren, dualarını esirgemeyen sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.

“MEKANI CENNET OLSUN”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de okulun hayırlı olması temennisinde bulunarak İnan Makina kurucusu, rahmetli Mehmet Tusçuoğlu ile tanışma hikayesini anlattı. Başkan Çetin, ‘Rahmetli Mehmet amcamızla 2018 yılında tanıştık. Bulgaristan’dan buraya göç edişini, küçük bir atölyeden dünya devi bir firmaya dönüşen fabrikanın hikayesini göz yaşlarıyla anlattı. Yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen azimli, disiplinli, vatansever kimliğiyle benim gönlümde taht kurdu. Fabrikanın her köşesini gezdirdi, hayallerini, hedeflerini anlattı. 2 yıl sonra Mehmet amcamız rahatsızlandı ve tedavi sürecine girdi. Pandemi süresinde yüz yüze görüşemesek de internet aracılığıyla hem hastanede hem evinde sohbet ettik. Kendisine moral vermeye çalıştık. O bize daha fazla cesaret ve motivasyon verdi. Sonra bir gün kendisiyle fabrikada yaptığımız sohbette okul hayalinden bahsetti. Kapaklı’ya bir okul kazandıralım diye söyleyince çok memnun kaldım. Konuyu Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile paylaştım. Mehmet amcamızın ömrü vefa etmedi, mekanı cennet olsun. Değerli bir şahsiyetti, onun adına gururlu, mutlu ve duyguluyum.’ dedi.

“DAHA FAZLA OKULUN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEMASLARIMIZI ÇOĞALTIYORUZ”

Önce eğitim anlayışıyla göreve geldiği günden itibaren eğitime çok önem verdiklerini belirten Başkan Çetin, ‘’Devletimiz ciddi anlamda yatırımlar yapıyor. Daha fazla okulun ilçemize kazandırılmasını için, okullarımızda kaliteli eğitimin verilmesi için ciddi girişimlerde bulunuyor, hayırseverlerle de temaslarımızı çoğaltıyoruz. Bu okulun farklı bir özelliği olacak. Bir temsilcisi olan Güney Koreli iş insanı Cheon Gyu Le daha temeli atılmadan bu okula özel yatırımların yapılmasını, farklı bir konsepti oluşturmak istediğini ifade etti. Bunlar ilçemizde eğitim çıtasını yükseltmek için çok değerli.” dedi.

“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Başkan Çetin, “Attığımız temelin kazasız belasız sonuçlanmasını ve gelecek yıl bu bahçede cıvıl cıvıl çocuklarımızın sesini duyduğumuz bir okulun kurdelesini hep beraber kesmemizi diliyorum. Burada memleketimize hayırlı çocuklarımız yetişecek. Okulumuz ilçemize, bölgemize hayırlı olsun.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından dua edildi ve kurban kesildi. Ardından katılımcılar tarafından temel atma butonuna basıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.