24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TEKİRDAĞ’DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TEKİRDAĞ’DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Kasım 2021 Çarşamba 17:04

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilk olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tarihi Tekirdağ Valilik binası önünde düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başkan Albayrak, daha sonra Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Öğretmenler Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda ayrıca Şehit Öğretmen Neşe Alten'in yaşam öyküsü anlatıldı.

Süleymanpaşa ilçesindeki çelenk sunma törenlerine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla,  protokol üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Kadir Albayrak: “Öğretmenlerimiz, Çağdaş, Aydınlık Ve Mutlu Yarınlarımızın Mimarlarıdırlar”

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, “Sevgi, emek ve şefkatle çocuklarımızı ve gençlerimizi eğiten ve hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, çağdaş, aydınlık ve mutlu yarınlarımızın mimarlarıdırlar.Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı ilke edinen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır,” diyerek ülkemizin çağdaşlaşma mücadelesinde öğretmenlerimize önemli görevler düştüğünü ifade etmiştir.Üstün gayret ve eşsiz fedakârlıklarla yurdumuzun dört bir yanında görev yapan öğretmenlerimiz, ülkemizi Cumhuriyet ışığıyla aydınlatmaktadırlar. Atatürk’ün çizdiği yolda eşsiz fedakârlıklar içerisinde görev yapan öğretmenlerimiz, sevgi, takdir ve vefanın en büyüğüne layıktırlar.Bu duygu ve düşüncelerle tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevlerinin başında şehit olan ve ebediyete göç eden tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.