26 yıl sonra elektriğe kavuştular

Veliköy Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda, Belde’de 11 çiftliğin ve Kooperatif evlerinin bulunduğu Bahçedere Mevkisine elektrik verildi. Bu tarihi ana tanıklık eden ve 1985 yılında bu bölgeye yerleştiğini belirten bir çiftçi, “Bahçedere, Belediyemizin çalışması sonucu 26 yıl sonra elektrikle tanışmış oldu” şeklinde konuştu ?

26 yıl sonra elektriğe kavuştular
28 Haziran 2011 Salı 00:00

Veliköy Belediyesi önemli bir çalışmaya daha imza atarak, Bahçedere Mevkisinde bulunan çiftlik ve Kooperatif Evleri’ne elektrik hizmeti ulaştırdı. Bu çalışma ile Veliköy’e 11 km uzaklıkta ve ilk yerleşimin 1985 yılında olduğu Bahçedere’ye 26 yıl sonra elektrik hizmeti ulaştırılmış oldu.
VELİKÖY İÇİN TARİHİ BİRGÜN YAŞIYORUZ
Veliköy Bahçedere Mevkisine elektrik verilmesi nedeniyle çiftliklerin bulunduğu bölgede ufak bir tören düzenlendi. Törende kısa bir konuşma yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bugün Veliköy için tarihi bir gün yaşıyoruz. Buraya gelmeden önce beldemizde doğalgaz vanaları açıldı ve ilk abonelerimiz gaz kullanıma başladı. Burada ise uzun yıllar boyunca elektrik bekleyen çiftçilerimizin ve kooperatifçilerimizin beklentilerini yerine getirmiş oluyoruz.
BAHÇEDERE HIZLA GELİŞECEK
Elektriğin bu bölgeye gelmesiyle birlikte Bahçedere Mevkisi hızlı bir şekilde gelişecek ve çekim merkezi halini alacaktır. Bu bölge hayvancılık ve çiftçiliğin geliştiği, Veliköy’e güç kazandıran bir bölge olacaktır. Elektriği gelmesi ile su sorunu da kısa sürede çözülecektir. Açacağımız su kuyuları ile bölgenin su ihtiyacı yakın zaman da karşılanacaktır. Bunun yanında bölgenin yol ihtiyacı olduğu da biliyoruz. Önümüzdeki süreçte stabilize yol yapımına başlayacağız ve bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılamış olacağız” dedi.
Hanifi Belindir’in konuşmasının ardından kurban kesilerek, bölgeye ilk elektrik verildi.
GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ÇİFTÇİLİK YAPACAĞIZ
Bahçedere Mevkisinde hayvancılık ve çiftçilik yapan vatandaşlar elektrik hizmetinin sağlanmasından dolayı Hanifi Belindir’e teşekkür ettiler. 1985 yılından itibaren Bahçedere’de hayvancılık yaptığı belirten bir çifti, “Benim buraya yerleşmemim üzerinden 26 yıl geçti. 26 yıl sonra Belediyemizin çalışmaları ile bu bölge elektrik ile tanıştı. Elektriğin gelmesi ile çiftçilerin maddi kaybı azalacak ve güvenli bir şekilde hayvancılık yapmaya başlayacağız. Işıklandırma ve güvenlik sistemleri ile gece yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilmiş olunacak” şeklinde konuştu.
Bölgede kullanılan elektriğin Çorlu Bölgesi Hattı’ndan alındığını belirten Tredaş yetkilisi, Çiftlik sahiplerinin en kısa zamanda Çorlu Tredaş’a gidip abone olabileceklerini ve elektriği kullanmaya başlayacaklarını söyledi. ??  ?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.