29 yıllık kule söküldü

Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki PTT Binası’nın çatısında 1985 yılından beri duran kule vinçler ile söküldü. 1985 yılında PTT Binası’nın çatı katına şehirlerarası telefon görüşmeleri için kurulan ve fiber optik kablolar çıkınca GSM operatörleri tarafından kullanılan kule, yenisini yapılınca çatıdan söküldü

29 yıllık kule söküldü
02 Ekim 2014 Perşembe 08:06

PTT Binası’nın çatı katında bulunan kulenin 1985 yılında yapıldığını belirten PTT yetkilileri, o yıllarda şehirlerarası telefon görüşmelerinin direkler arası çekilen tel ile sağlandığını ve bunun yetersiz kalınca kurulan kulelere özel ekipman takılarak çanak sisteminin devreye sokulduğunu ve görüşmelerin bu şekilde yapıldığını belirttiler.

YENİ KULE YAPILDI
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çanak sisteminin yerini fiber optik kabloların aldığını ve kurulan kulelerin işlevini yitirdiğini belirten yetkililer, “Fakat cep telefonları yaygınlaşınca GSM operatörleri kuleyi kiralayarak, kullanmaya başladılar. Kuleye taktıkları baz istasyonları ile yöre halkının sorunsuz şekilde cepten iletişimini sağladılar. Bu kulenin ömrü tamamlanınca, yerine yenisi yapıldı ve vericiler o kuleye taşındı. Boşta kalan kule de kaldırıldı” ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZARALIMIDIR KULE - 10 yıl önce
bu kuleni̇n altyinda okul var cocuklara saliğina zarari yokmu sayin yetki̇li̇ler bi̇r bskin
Avatar
saçma kuleler - 10 yıl önce
bence bütün kuleleri sözkmeleri lazım ilkel bi sistem çerkezköyün görünüşüne zarar veriyor