3 ayın ardından ilk meclis

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korana virüs pandemi süreci nedeni ile 3 aydır yapılamayan Çerkezköy Belediye Meclisi toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Belediyesi Veliköy Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.

3 ayın ardından ilk meclis
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Temmuz 2020 Perşembe 11:30


Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilirken, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
2019 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
   Gündemin ilk maddesinin Çerkezköy Belediyesi 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporu olması nedeni ile Meclis toplantısının ilk gündem maddesine Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş Başkanlık ederken, Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nu Meclis Üyelerimiz ile paylaştı. Yapılan değerlendirmeler ve bildirilen görüşlerin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.
DENETİM KOMİSYONU RAPORU KABUL EDİLDİ
2019 Yılı Faaliyet Raporu’nun kabul edilmesinin ardından verilen aranın ardından tekrar toplanan Belediye Meclisi gündemin ikinci maddesinde yer alan Denetim Komisyon Raporunu görüşerek oy çokluğu ile kabul etti. Denetim Komisyonu raporunun kabul edilmesinin ardından Tarife, Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyelerinin seçimlerine geçildi.
KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI
Yapılan oylama sonucunda Tarife Komisyonu Üyeliklerine Cengiz Memiş, Dilek Köksal, Mehmet Kar, İrfan Ak ve Erkan Zümbül, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Beytullah Coşkun, Cevdet Aykaç, Kemal Buzkuş, Hüseyin Karaca, Neziha Temür, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine Gökay Keleşoğlu, Erdal Zengin, İbrahim Çekçi, Adem İçli ve Mehmet Han Atbaşı seçildiler.
YENİ ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ
Komisyon Üyeleri seçiminin ardından yapılan kapalı oylama ile Belediye Encümen Üyeliği seçimleri yapıldı. Gizli yapılan oylama sonucunda Belediye Encümen Üyeliklerine M. Hanefi Karataş, Şahin Yılmaz ve Serdar Ürkmez seçildiler.
Encümen Üyeliği seçiminin ardından Çerkezköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 20.04.2020 gün ve 12 sayılı Belediye Başkanlığının 2019 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabının görüşülmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
 Gündemin 8. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 11.06.2020 gün ve 21 sayılı norm kadro ihdası,1 adet boş kadroda iptal ihdas ve sözleşmeli personellerinin çalıştırılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Belediye Meclisinin 06.03.2020 gün ve 2020/41 sayılı kararında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 15 sayılı pergolalar (gölgelik) hakkındaki müzekkeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Daha sonra Meclis gündeminde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 15.06.2020 gün ve 69 sayılı yönetmelik hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ve Makine İkmal  Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 15.06.2020 gün ve 263 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
   Meclis gündeminin 12. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 23.06.2020 gün ve 22 sayılı 6 adet Belediye hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi kapsamında Çerkezköy Belediyesine ait 13 adet taşınmazın TCDD tarafından kamulaştırılması talebi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
3 TEMMUZ CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK
   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Komisyonlara gönderilen gündem maddelerini görüşmek üzere 3 Temmuz Cuma günü saat 15.00’da Veliköy Düğün Salonu’nda Belediye Meclisi yeniden toplanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.