3 ÇTSO Başkanının ortak Sarıoğlu tepkisi

Tekirdağ Sanayi Odası kurulması çalışmalarına son aylarda beraber tepki gösteren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, yeni yaptıkları ortak açıklamada ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun ÇOSB İdari Binası açılışında yaptığı konuşmaya tepki koydular .

3 ÇTSO Başkanının ortak Sarıoğlu tepkisi
02 Ekim 2014 Perşembe 07:53

KOLTUK SEVDASI İÇİN KURULUYOR İDDİASI
 
“24 Eylül 2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu ve Yönetim Binası açılış töreninde ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun sarf ettiği ifadeleri üzüntü ve kaygı ile öğrenmiş bulunmaktayız” sözleriyle başlanan ortak açıklamada, Sanayi Odası’nın tamamen koltuk sevdası için kurulmak istendiği ve bunun faydadan çok zarar getirileceği savunularak, “Türkiye’de emsallerinin büyük sıkıntılar içinde olduğu da göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Ticaret ve Sanayi Odalarının ayrı şekillerde olması hususu, dünya üzerinde Türkiye hariç hiçbir ülkede mevcut değildir. Dolayısıyla bu oluşumlar faydadan çok zarar getirmektedir. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de Tekirdağ’da da Sanayi Odası kurulmasını uygun görmemektedir” denildi.
 
ÖNCE VERGİLERİNİ TEKİRDAĞ’A ÖDENSİNLER
 
Söz konusu sanayi odası kurulmasını talep eden sanayicilerin, öncelikle İstanbul Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı merkezlerini Tekirdağ’a taşımaları ve vergilerini buraya ödemeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu konuyla bağlantılı olarak bahse konu sanayi odasının kurulmasını talep eden kişilerin de firmalarının İSO’ya kayıtlı olduğunu da ayrıca belirtmek isteriz. Üretimi Tekirdağ’da gerçekleştirip, iş gücünü Tekirdağ’dan temin edip, Tekirdağ’ın suyunu ve diğer değerlerini kullanıp vergisini İstanbul’a ödemeleri kabul edilecek bir durum değildir. Ayıca, bölgemizde yatırım ortamlarının iyileştirilmesi için Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları, ıslah OSB’lere ortak olarak kaynak aktarmışlardır. Bu kaynaklar sanayicilerin bölgemizde daha iyi ortamlarda yatırım yapmaları için kullanılmaktadır” ifadelerine yer verildi.
 
O SÖZLERE ÇOK BOZULDULAR!
 
Açıklamada, Ömer Sarıoğlu’nun kullandığı, ‘Pazarlamacılar, nalburlar ve sürücü kursları sahipleri Oda Başkanlığı yapıyor, tüccar ve esnafla aynı beklentide değiliz’ sözlerinin, ticaret erbapları ve esnaflara hakaret niteliği taşıdığı da vurgulanarak, “Kendisine bu ifadeleri yakıştıramadığımızı belirtmek isteriz. Bu tarz küçümseyici ifadelerin kendisine zarar vereceğini bilmesi gerekmektedir. Örnek, olarak, ÇTSO’nun son iki dönem başkanının da sanayici olduğunu hatırlatmak isteriz. Sanayi Odası kurmak, koltuk kavgası yapmak yerine seçimlere girip TSO Başkanlığına aday olmak için yasal hakka sahiptir. Yasal platformda yarışmak yerine hakaret içeren ve kanuni olmayan çabalar içine girmesini kaygıyla izlemekteyiz. Bugün arkasında hissettiği kişileri, yarın yanında göremeyebilir. Kendisinin terbiye sınırları içinde aklı selim davranmaya davet ediyoruz” denildi.
 
TSO’LAR GÖREVLERİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR
 
Bahse konu Ticaret Odalarının kalite belgesini aldığına, akreditasyonlarını tamamladığına ve Avrupa Birliği’ndeki bir Oda gibi hizmet verdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Uzman personellerimizin görev aldığı kapasite servisleri, proje servisleri ve sanayi servisleri ile bölgede sanayicinin tüm taleplerini kusursuz bir şekilde yerine getirmekte olan TSO’lar, kendilerine verilen tüm görevleri layıkıyla yapmaktadırlar. Mevcut kurulu düzenler sanayicinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır. Bizim kurumlarımız içinde birçok sanayici de görev almaktadır. Güçleri birleştirmek yerine ayırmak, kurumları küçülten bir durumdur. Birileri kendine koltuk arıyorsa, bu bizim kurumlarımızda olamaz” cümleleri kullanıldı.
 
HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞTIK
 
Açıklamanın sonunda, Tekirdağ’daki oda ve borsaların, her zaman uyum, birlik ve beraberlik içinde çalıştığı hatırlatıldı ve “Sanayi odasının kurulması demek, sanayicinin ayrıca yeni bir odaya kayıt olması demektir. Bugün dünyanın her yerinde hizmet mükelleflerin ayağına götürülürken, sanayicimize bölünmek suretiyle neden böylesine zorluk çıkarmaya çalışılıyor, anlaması güç bir durumdur. TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da dediği gibi, ‘Beraberlikten rahmet ve bereket, ayrılıktan azap doğar’. Bu minvalde biz de Tekirdağ’daki TSO’lar olarak önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da bilgilerimizi paylaşacağız, güçlerimizi birleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.