30 Ağustos bir son değil; zaferlerin bir başlangıcıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Bu onurlu tarihin mirasçısı olan Türk milletinin canı ve kanı pahasına kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin rotasını geri çevirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi

30 Ağustos bir son değil; zaferlerin bir başlangıcıdır
29 Ağustos 2017 Salı 18:20

EMPERYALİZME KARŞI VERİLEN MÜCADELE

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığı mesajında şunları belirtti: “Bugün milletimizin, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, emperyalizme karşı verdiği mücadelenin kesin bir zaferle sonuçlanmasının 95. yıl dönümü.

MÜCADELESİNİ BÜYÜK BİR ZAFERLE TAÇLANDIRMIŞTIR

Fedakâr Türk milleti Kurtuluş Savaşı’nda ve özgürlük mücadelesinde, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile emperyalizme büyük bir darbe vurmuş, mücadelesini büyük bir zaferle taçlandırmıştır. Dünya Savaşı’ndan çıkmış yokluklar içindeki ulusumuzun onurlu mücadelesi, aynı zamanda dünyanın diğer mazlum uluslarına yeni bir ufuk açmış, tüm mazlum milletler için özgürlüğe ve bağımsızlığa giden yolun haritası olmuştur.

ZAFERLERİN BİR BAŞLANGICIDIR

Fakat Atamızın da belirttiği gibi siyasi ve askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, diğer alanlardaki zaferlerle tamamlanmazlarsa devamlı olamazlar. Bu yönüyle 30 Ağustos bir son değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomide, sosyal alanda ve hayatın diğer tüm alanlarında ‘Atatürk Devrimleriyle’ kazanacağı zaferlerin bir başlangıcıdır. Çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı kendine hedef koyan modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinde bu hazine yatmaktadır: Vatanı için her şeyini feda etmeye hazır bir millet ve bu milletin çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma kararlılığı. Bugün de Türkiye’yi aydınlık yarınlara çıkaracak irade ve kararlık budur. Bu onurlu tarihin mirasçısı olan Türk milletinin canı ve kanı pahasına kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin rotasını geri çevirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin değerlerinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha tekrarlıyor, Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. “
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.