30 kursiyere ‘Dış Ticaret Eğitimi’ verildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle “Dış Ticaret Eğitimi” düzenlendi. ÇOSB Çok amaçlı salonunda düzenlenen ve iki gün süren eğitimler sonunda 30 kursiyere sertifika verildi

30 kursiyere ‘Dış Ticaret Eğitimi’ verildi
23 Ocak 2015 Cuma 08:48

 14 SAATLİK BİR EĞİTİME TABİ OLDULAR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle “Dış Ticaret Eğitimi” düzenlendi. ÇOSB Eğitim Salonunda gerçekleşen eğitim 2 gün sürerken kursiyerler 14 saatlik bir eğitime tabi tutuldular. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitim programına ÇOSB’de faaliyet gösteren firmaların çalışanları katıldı.

EĞİTİM İKİ GÜN SÜRDÜ

Pazartesi ve Çarşamba olmak üzere iki gün süren eğitimlerde kursiyerlere, Dış Ticarette Teslim Şekilleri, Dış Ticarette kullanılan Belgeler, Serbest Bölgeler ve Mevzuatı, Dahilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, İhracat Rejimi, Tarife Dışı Engeller (Kota, Gözetim Uygulaması), Anti-Damping ve Sübvansiyonlar konuları anlatıldı.

KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK ARTIK KENDİ ELİNİZDE

Düzenlenen eğitimde eğitmen olarak da Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Gökhan Aktaş görev aldılar. İki günlük eğitimlerini tamamlayan 30 kursiyere eğitim sonunda sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreni öncesinde konuşan Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, “Eğitimde ciddi bilgi yüklendiler ve hayırlı olsun diliyorum. Bu edindiğiniz bilgi artı puan olarak hanenize geçecektir. Globalleşen bir dünya var karşımızda dış ticaret önemi her geçen gün artıyor. Siz bu konuda artı bir değere sahip oldunuz. Artı bilginin değer olduğu temel kaynaklardan biri sayılmaya başladığı bir dönemde bu bilgilerle bir adım öne geçmiş oldunuz. Bundan sonrası sizin elinizde kendinizi geliştirebilirsiniz. Bulunduğunuz pozisyonlarda daha iyi yerlere gelebilirsiniz” dedi.

HER ZAMAN EV SAHİBİ OLMAYA HAZIRIZ

Muharrem Murat’ın ardından konuşan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ise, “Öncellikle siz katılımcıları temsilen sahada çalışan insanlarsınız. Direk batı Marmara gümrükler müdürümüz katkı verdiler ve işlemleri yapan Çerkezköy gümrük müdürümüz, hocamız gümrük müdürü yardımcımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz ancak sahadaki sizlerle direk bu işleri sorumluluğunda olan gümrük ile bir araya getirip birebir onların verdiği eğitimlerin önemli olabileceğini düşündük ve daha öncede eğitimler yaptık. Bu eğitimlerin talep olduğu taktirde bizler her zaman ev sahipliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Kursiyerlerin sertifikalarını, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur ve Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Gökhan Aktaş takdim etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.