340 milyon TL vergi borcu yapılandırıldı

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Tekirdağ ili genelinde torba yasa kapsamında yapılandırma başvuruları ile 340 milyon TL alacağın yapılandırılacağını belirtti.

340 milyon TL vergi borcu yapılandırıldı
29 Kasım 2014 Cumartesi 08:18

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Tekirdağ ili genelinde torba yasa kapsamında yapılandırma başvuruları ile 340 milyon TL alacağın yapılandırılacağını belirtti.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 6552 sayılı kanuna göre Tekirdağ il genelinde yapılan başvuruları değerlendiren Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, 36 bin dosya ile müracaat kapsamında başvuruda bulunulduğunu belirterek, "Tekirdağ il genelinde torba yasa ile bize gelen dosya sayısı 36 bindir. Yasa ile 340 milyon TL alacak yapılandırılacak. Son günlere yaklaşılması dolayısıyla Vergi Dairesi Cumartesi günü de hizmet verecek. İl genelinde ilçelerimize göre en çok yapılandırma müracaatında bulunan Çorlu ilçemizden şuan ki başvuruya göre 150 milyon TL yapılandırılacak" dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 ARALIK

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, torba yasa ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 6552 sayılı kanun için müracaatların 1 Aralık’ta sona ereceğini hatırlattı.

Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerden 1 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını yapmalarını isteyen Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Karayel, "Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 6552 sayılı Kanuna göre, 30 Nisan 2014’e kadar kesinleşmiş vergi borçları, motorlu taşıt vergisi, trafik para cezası, öğrenim ve katkı kredisi borcu gibi kanun kapsamına giren diğer kamu alacakları için vatandaşlarımızın bu borçlarını yapılandırma için vergi dairelerine başvuru süreleri 1 Aralık 2014 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir. İlk taksit ödeme tarihi ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılabilecektir. 1 Aralık Pazartesi mesai saatine kadar hizmet veren kurumumuzun ilgili internet sitesi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapılabilir. Vatandaşlarımızı borçlarının tahsili ve mağdur olmamaları için yapılandırmadan yararlanmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.