4 bin kişi kültür gezisine katıldı

Çerkezköy Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği iftar programları ve kültür gezilerini değerlendiren Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 bin kişiyle iftar yaptıklarını 4 bin kişinin ise Kültür Gezileri kapsamında İstanbul ve Edirne’ye gittiğini açıkladı

4 bin kişi kültür gezisine katıldı
02 Ağustos 2014 Cumartesi 08:01

Çerkezköy Belediye Başkanı Ramazan Ayı içerisinde düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Başkan Vahap Akay, bu yıl ilk kez düzenlenen programlara ciddi hazırlık yapamadıkları için bazı eksiklikleri olduğunu belirterek, “Seneye daha organize olarak bu programlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
Çerkezköy Belediyesi Ramazan boyunca, 10 bin kişiye iftar 4 bin kişiyi ise Kültür Gezileri kapsamında İstanbul ve Edirne’ye götürdü.
10 BİN KİŞİ İFTAR ETTİ
Bu yıl ilk kez düzenlenen iftar programlarını genel olarak değerlendiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediye olarak biz 10 mahallemizde 5 bin kişinin katıldığı iftar verdik. Daha sonra bildiğiniz gibi bir 5 bin kişiye de Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz iftar verdi. İstasyon Mahallemiz, Mimar Sinan Mahallemiz, Bağlık Mahallemiz ve Kızılpınar’da iki ayrı noktada olmak üzere toplamda 14 noktada 10 bin kişiye iftar verilmiş oldu” dedi.
İFTAR ÇADIRINDAN DAHA İYİ OLDU
İftar programları için çok fazla hazırlık yapamadıklarını belirten Başkan Vahap Akay, “Açıkçası fazla bir hazırlık yapamadık. Ama yinede çok yoğun ilgi gördük. Başta iftar çadırı düşündük. Sonra bir yerde iftar çadırı açmaktansa her mahalleye ayrı ayrı gitmenin daha faydalı olacağını düşündük. Bunda da yanılmadığımızı gördük. Mahalle iftarlarımızdan çok iyi tepkiler aldık. Eksiklerimiz elbette oldu. Teknik ve sunum bakımından bazı eksiklikler tespit ettik. Bunlar gelecek yıl olmayacak” diye konuştu.
4 BİN KİŞİ KÜLTÜR GEZİSİNE KATILDI
İftar programları dışında yine bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür Gezileri’ne de değinen Başkan Vahap Akay, “Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı hem İstanbul hem de Edirne’ye gönderdik. Eyüp Sultan, Sultan Ahmet ve Selimiye Camilerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüzden aldığım verilere göre İstanbul’a 30 gün boyunca toplam 2 bin 400 vatandaşımız gitmiş. Edirne’ye ise bin 600 vatandaşımız gitmiş bulunuyor. İstanbul’a bir otobüs Edirne’ye de bir minibüs ile başladık. Sonra otobüs sayımızı ikiye çıkardık. Minibüs sayımızı da ikiye çıkardık. Minibüs yetmedi Belediyemizin minibüsünü de tahsis ettik. Sonuçta bir otobüs bir minibüsle başladığımız Kültür Gezileri ikinci haftadan sonra iki otobüs üç minibüs ile tamamladık” açıklamasını yaptı.
OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER OLDU
Başkan Vahap Akay, Kültür Gezileri ile ilgili açıklamasını geziye katkıda bulunan otobüs firmalarına teşekkür ederek tamamladı. Akay, “Bu arada şunu da belirtmek istiyorum. Kültür Gezilerimize yakıtını Belediyemizin karşıladığı otobüsler için Kale, Yonca, Metro ve Kale Birlik firmalarına da teşekkür ediyorum. Onlarında bu hizmette katkıları oldu. Kültür Gezileri ile ilgili olarak da vatandaşlarımızdan olumlu yönde geri dönüşler oldu. Bununda faydalı bir hizmet olduğunu görmek bizi mutlu etti. Seneye daha iyi bir şekilde bu  etkinliği de yapacağımızı umuyorum” dedi.
Başkan Vahap Akay, son olarak Ramazan Ayı içerisinde 30 günün 15 gecesinde Kızılpınar ve Veliköy ile Çerkezköy’de kültürel eğlence programları düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.