40 derslikli okullar hazır

Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Çerkezköy ve Kapaklı'da yaptırılan 40'ar derslikli iki ilköğretim okulunun önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceği açıklandı.

40 derslikli okullar hazır
04 Eylül 2007 Salı 08:55

SIKINTI BİTECEK

Kapaklı'ya ve Çerkezköy'de Fatih Mahallesi'ne yapılan 40'ar derslikli iki ilköğretim okulunun 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda hizmete açılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Budak, iki okulun da yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesi ile birlikte ilçede yaşanan derslik sıkıntısının ciddi miktarda azalacağını söyledi.

80 DERSLİK DAHA

Yapılan iki okulun toplam 80 derslik kapasitesinin bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Budak, "80 dersliğin hizmete girmesi ile Çerkezköy ve Kapaklı'da yaşanan derslik sıkıntısı önemli miktarda giderilecek. Ayrıca yine Kapaklı'ya İl Özel İdaremiz ve Kapaklı Belediyesi'nin katkıları ile 21dersliklibir ilköğretim okulunun daha yapımına başlandı" dedi.

FATİH MAHALLESİ'NDE SIKINTI KALMIYOR

Çerkezköy'e yapılan 40 derslikli ilköğretim okulunun hizmete girmesi ile birlikte Fatih Mahallesi'nde yaşanan derslik sıkıntısı ortadan kaldırılırken, ilçede derslik ve okul sıkıntısının yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Tepe Emlak Konutlarında sıkıntı devam ediyor.

CUMHURİYET'E ÇÖZÜM BULUNAMADI

Şuanda Cumhuriyet Mahallesi'nde okul bulunmadığı için yaklaşık 1000 öğrenci hergün servisler ve araçlarla Çerkezköy'ün diğer mahallelerindeki okullarına gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durum özellikle veliler tarafından tepki ile karşılanırken, "Çerkezköy'deki tüm mahallelerin okul ve derslik sorunu çözüldü fakat bizim mahallemizde sorun çözülmedi. Yanımızda devam eden konutlarla birlikte buraya okul yapılacağı söylendi fakat ortada ne okul var, ne de okul inşaatı.

BİZİM ÇOCUKLARIN SUÇU NE?

Her mahallede oturan çocuklar kendilerine en yakın okula gitme hakkına sahipken bizim çocuklarımızın ne suçu var da 75. Yıl'a, Cumhuriyet'e veya diğer okullara gidiyorlar. Yetkililerden biran önce burada yaşayan 5 binden fazla insanı gözönüne alarak acilen bir ilköğretim okulu yapmalarını bekliyoruz" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.