4006 Bilim Fuarı törenle açıldı

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle açıldı

4006 Bilim Fuarı törenle açıldı
12 Mayıs 2015 Salı 17:12

 KATILIM YOĞUN OLDU

‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Yıldızkent Ortaokulu’nda açıldı. Düzenlenen açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler ve veliler katıldı.

PROJE KAPSAMINDA 5 BİN TL HİBE VERİYOR

Açılış öncesi bir konuşma gerçekleştiren Fen ve Teknoloji öğretmeni Demet Avcılar, “Tubitak 4006 bilim fuarlarını destekleme projeyi kapsamında 5 bin TL hibe veriyor. Bizde bu hibeyi kullanarak bilim fuarı yaptık. 70 proje, 20’ye yakın gösteri deneyi, 26 öğretmen ve 150 öğrencimiz ile birlikte fuarımızı açmış bulunmaktayız. Fuarımız 11-12-13 Mayıs tarihlerinde açık kalacak” dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Bilimle dolu bir gün olacağını ifade eden Avcılar, “Bizler Yıldızkent Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri olarak geleceğe bilgi dolu emin adımlarla yürümek için yıl boyunca merak ettiğimiz konularda araştırmalar ve deneyler yaparak kendi bilimsel adımlarımızı attık. Şimdi bu heyecanımızı, hazırlamış olduğumuz bilim fuarımızda sizlerle paylaşacağız. Bizlere desteğini esirgemeyen okul müdürümüz Levent Akın’a, tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YÜZLERCE ESERİ İNCELEDİLER

Protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler bilim, resim, teknoloji tasarım projelerinin bulunduğu yüzlerce eseri incelediler. Öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri tek tek gezen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Atatürk’ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız. Öğrencilerimiz gerçekten çok başarılı bilim, resim ve teknoloji tasarım sergileri yapmışlar. Buradan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.