480 yeni derslik

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu Çerkezköy Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında gerçekleştirildi

480 yeni derslik
03 Mayıs 2017 Çarşamba 11:29

BELEDİYEMİZ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR
Belediye Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 17.04.2017 gün ve 453 sayılı “Belediye Başkanlığı’mızın 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı” konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İlçe sınırları içerisinde bulunan muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışına ilişkin gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün 20.04.2017 gün ve 431 sayılı araç alımı talebi görüşüldü. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Araçların alımını Devlet Malzeme Ofisi’nden yapacağız. 1 milyon 300 bin Liralık araç yatırımı yapmayı düşünüyoruz” dedi. 1 adet çekici, 1 adet damper dorse, 1 adet lowbed ve 2 adet kamyonun alınması talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
KENT MÜZESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı’nın 17.04.2017 gün ve 199 sayılı “Kent Müzesi” konulu yazılarının müzakeresi ile devam etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, “Kent Müzesi çalışmalarını geçen yıldan bu yana sürdürüyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızla çalıştay yaptık. İstasyon Mahallesi’nde bulunan Devlet Demir Yollarına ait çatısı yanmış 1890 yapımı hangar karşımıza çıktı. Burayı değerlendirmek adına çalışmalar yaptık. Devlet Demir Yolları yetkilileri bize yardımcı olacaklarını söylediler. Biz de konuyu Meclisimize sunduk” dedi. Gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
KIZILPINAR MAHALLESİ’NE PTT ATM’Sİ KONULACAK
Toplantıda daha sonra Çerkezköy PTT Merkez Müdürlüğü’nün 04.04.2017 gün ve E.726 sayılı “Kızılpınar PTT Şubesi Yeri ve PTT ATM’sine yer tahsis edilmesi” konulu yazısı görüşüldü. PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan’ın konuyla ilgili Meclise sunduğu dilekçede “Kızılpınar Mahallesi’nde nüfus artışının fazla olması ve Müdürlüğümüze bağlı Kızılpınar PTT Şubemizdeki tek personelle verilen hizmetlerin yetersiz kalmasından dolayı vatandaşlarımız şubenin yoğunluğundan şikayetçi. Vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet verilebilmesi için Genel Müdürlüğümüzce bir adet paramatik tahsis edildi. Bu ATM için Belediyece uygun bir yer tahsis edilmesi hakkında talebimize ilgili yazı ile yerin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu cevabı verilmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nden alınan cevap yazıda yetkinin Çerkezköy Belediyesi’ne devredildiği ifade edilmiştir. ATM için uygun bir yer tahsis edilmesini ve Kızılpınar PTT Şubesi’nin kira sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle kira kontratının yenilenmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 24.04.2017 tarih ve 121 sayılı “İlçemiz Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 408 adaya ait uygulama imar planı değişikliği” talebi görüşüldü. Gündem maddesi de oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda daha sonra Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 24.04.2017 tarih ve 122 sayılı “İlçemiz Kızılpınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 884 ada 4 parselin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmek şartıyla Maliye Hazinesine devrinin yapılması” konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi de oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
BAŞKAN AKAY ÇERKEZKÖY’DEKİ EĞİTİM YATIRIMLARINI ANLATTI
Toplantı sonunda ilçede devam eden eğitim yatırımları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2017 yılında Milli Eğitim alanları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Dört ay önce göreve başlayan Çerkezköy Kaymakamımız Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’ün bu konuda büyük emekleri var. Çerkezköy’de eğitim konusunda ciddi bir yatırım var. 2017 yılı yatırım planına alınan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ambardere’deki 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı bitmek üzere. İmam Hatip Lisesi yanında bulunan park alanını spor alanına dönüştürülecek ve buraya devlet yatırımı ile spor salonu yapılacak. Ayrıca 200 öğrencilik pansiyon da bu yılki yatırım planına alındı. Veliköy Mahallemizde Çerkezköy Belediyesi’nin alanını Veliköy OSB’ye devrettik. Sanayicilerimiz de buraya meslek lisesi kazandıracaklar. Belediye olarak geçtiğimiz yıl Kızılpınar Futbol Sahası’nı yenileme işi için çalışma içine girmiştik. Buraya da okul yapılması için gerekli çalışmaları yaptık. Şu anda ihale aşamasında ve devlet yatırımı ile buraya da bir okul yapılacak. İnci Narin Yerlici İlkokulu ve yanında bulunan 424 ada 1 parseldeki yere 2 adet temel eğitim okul alanı yapılması için de Bakanlıktan onay çıktı. İş adamı Yusuf Şenel tarafından Tepe Emlak Konutları Mevkii’ne bir okul kazandırılacak. Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesinin inşaatı devam ediyor. Müjgan-Serkan Karagöz tarafından ilçeye anaokulu kazandırılacak. Kızılpınar eski Belediyesi Binası’nın okul öncesi eğitim yeri olması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrini yaptık” dedi.
TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇMEK 6 AY ÖNCESİNE KADAR BİR HAYALDİ
Çerkezköy Memur Sokak’ta okul yapılması için gerekli kamulaştırma bedelinin 300 bin Liralık kısmının Milli Eğitim tarafından karşılandığını anımsatan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Biz de konuyla ilgili Büyükşehir Belediyemizden 600 bin Lira ek bütçe çıkardık ve kamulaştırmaya destekte olduk. Kaymakamımız geçtiğimiz hafta işe başladı. Şu an temel atma seviyesine gelindi. Çerkezköy Eğitim Gönüllüleri Derneği de okul inşaatı için çalışmaya başladı. Çok hızlı bir iş başladı. Proje için hayırseverlerin kapıları çalınarak destek sağlanacak ve okulumuz kısa sürede tamamlanacak. Şehit Dinçer Ersoy Okulu’na ek bina yapılacak. Tüm bu yatırımlarla toplam 480 derslik ediyor. Cumhuriyet tarihi boyunca Çerkezköy’e yapılan derslik sayısı 760’tır. Bu yıl içerisinde hedeflenen derslik sayısı ise 480’dir. 2017 yılında 480 derslik 4-5 ay içinde yapıldı. 480 hedefi bu yıl büyük oranda amacına ulaşmıştır. Çerkezköy Belediyesi olarak eğitim için alan açmaya, Meclis olarak alan vermeye devam edeceğiz. Çerkezköy’ün bu ivmeye ve atılıma ihtiyacı vardı. Bu ivmeyi harekete geçiren en başta Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a ve Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e teşekkür ediyorum. Hükümetin 2019 palanında var olan tekli eğitim sistemine geçmek, bundan 6 ay öncesine kadar Çerkezköy için bir hayaldi. Bu yıldan sonra inşaatların teslim edilmesi ile kentimiz tekli eğitime geçebilme imkanına sahip olacak. Bu Çerkezköy için çok sevindiricidir. Devlet yatırımı anlamında destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.