484 dönüm imara açılıyor

Ocak ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu gerçekleştiren Kızılpınar Belediye Meclisi Bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na gönderilen konuların karara bağlarken, 484 dönüm alanın ilave imara açılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca Belediye tarafından yaptırılması planlanan Şehitlik Anıtı'nın tanıtımı da yapılırken, FEM Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Ahmet Avcı’dan da beldedeki maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz eğitim verme projesi talebi geldi.

484 dönüm imara açılıyor
13 Ocak 2012 Cuma 00:00

Kızılpınar Belediyesi Ocak ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na gönderilen konuların karara bağlandığı toplantıda ayrıca yapılması düşünülen şehitlik anıtı ile ilgili somut proje Tekirdağ eski Vali Yardımcılarından Arif Uğurdağ tarafından tanıtılırken, FEM Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Ahmet Avcı'da beldedeki maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz eğitim vermek istediklerini Mecli ile paylaştı ve bunun için yer talep etti.
Komisyon kararlarına geçilmeden önce Tekirdağ Eski Vali Yardımcılarından ve Çerkezköy eski Kaymakam Vekillerinden Arif Uğurdağ, Tankut Öktem Heykel Atölyesi’nin, Belediye tarafından Kızılpınar’da yapılması planlanan şehitlik anıtı için hazırladığı projeyi tanıttı.
ANIT PROJESİNİ TANITTI
Konuşmasının başında, Türkiye’deki heykellerin yüzde 35’inin altına imzasını atan ancak 2007’de vefat eden Tankut Öktem’le birlikte çalıştığını dile getiren Uğurdağ, Çorlu, Saray, Edirne, Tekirdağ ve ülkenin daha birçok yerindeki heykellerin Tankut Öktem’e ait olduğunu belirtirken, bu kapsamda Kızılpınar’a da böyle bir anıt kazandırmak istediklerini ifade etti.
Şehitlik projesini slayt yardımıyla meclise tanıtan Uğurdağ, "Projemiz kapsamında 1.5 metreye 10 metre boyutlarında, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı ve modern Türkiye’nin kuruluşunu gösteren bir rölyef yapılacak. Rölyefte Çanakkale Savaşı’nda ve sonrasında şehit olanların adları yazılacak. Atatürk maskı olacak. Anıt için de iki alternatifimiz var. Biri mozole üzerinde Türk Bayrağı tutan şehit asker anıtı. Diğeri de yine mozole üzerinde duran 3 dönemi simgeleyen ve gönderde bayrak tutan askerlerin olduğu anıt" cümlelerine yer verdi. Uğurdağ projenin 35 bin TL’ye mal olacağını da kaydederken, Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da konuyu görüştükten sonra kararlarını bildireceklerini söyledi.
FEM DERSHANESİNDEN ÜCRETSİZ EĞİTİM PROJESİ
Uğurdağ’ın tanıtımının ardından kürsüye gelen FEM Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Ahmet Avcı beldedeki çocukları yakından ilgilendiren ve eğitimle ilgili olan projesini anlattı. Avcı, proje kapsamında beldedeki maddi durumu iyi olmayan çocuklara ücretsiz olarak eğitim vermek istediklerini dile getirirken, belediyenin kendilerine yer vererek bu projeye yardımcı olabileceğini vurguladı.
6-7 VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK OLACAK
Projenin tamamen kamu yararına olduğunu söyleyen ve amaçlarının eğitim eksiğini gidermek olduğunu söyleyen Avcı, "Biz gerçekleştireceğimiz projeyle Kızılpınar’da maddi durumu iyi olmayan ve bu sebeple dershaneye gidemeyen 6-7-8. Sınıf öğrencilerine haftasonları ücretsiz lise hazırlık eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Bizim elimizde zaten gerekli doküman ve fazlasıyla öğretmen var. Çerkezköy, Veliköy ve Kapaklı belediyeleriyle de böyle çalışmalarımız var. Belediye de bize bu konuda yardım ettiği takdirde hiçbir sorun kalmaz" diye konuştu.
UYGUN GÖRÜLÜRSE PROJE KABUL EDİLECEK
Projeye gönülden destek verdiğini belirten ve eğitimin önemine bir kez daha dikkat çeken Faruk Korkmaz da Kültür Merkezi’nin uygun görüldüğü takdirde projeyi hayata geçirebileceklerini söyledi. Meclis ardından, toplantının ilk oturumunda İmar Komisyonu’na havale edilen konuları görüşerek karara bağladı.
484 DÖNÜMDE İLAVE İMAR YAPILACAK
Meclis Üyeleri ilk olarak, İmar Komisyonu’nun ikinci kez değerlendirdiği ‘İlave imar talebi’ ile ilgili verdiği kararı görüştü. Yapılan açıklamada, komisyon üyelerinin yaptığı değerlendirme sonrası, Çevre Düzeni Planı ile plan kapsamına alınmış bulunan ve toplam 484 dönüm alanda ilave imar planı yapılmasının uygun bulunduğu belirtilirken, komisyonun verdiği karar oy birliği ile kabul edildi.
SPOR TESİSİNİN KİRALANMASI İÇİN
ÖNCE PROJE İNCELENECEK
Meclis daha sonra komisyonun, Şefik Oğuz tarafından sunulan ve ‘Belediyenin spor alanı olarak ayırdığı 40 dönümlük yerin 4 dönümünü spor tesisi yapıp işletmek üzere 19 yıllığına talep edildiği’ dilekçe hakkındaki raporu oyladı. Komisyonun verdiği raporda, "Dilekçe sahibinin talebi değerlendirilerek bu alanda belediye tarafından hazırlattırılacak olan projeden sonra kiraya verilmesi ve kira süresinin meclis tarafından belirlenmesi" hükmü yer alırken rapor oy birliği ile kabul edildi.
PLAN NOTU TADİLATI KABUL EDİLDİ
Toplantıda son olarak komisyonun, bir önceki meclise Fen İşleri Müdürü Recep Saygın, Mimar Yıldırım Özkul, Meclis üyeleri Yavuz Kütük ve Ahmet Günay tarafından sunulan önerge hakkında verdiği rapor karara bağlandı. Sunulan önergede İmar plan notlarında değişiklik yapılması talep edilirken, komisyonun da bu talebi uygun olarak gördüğü ifade edildi.
Yapılan oylama sonrası rapor oy çokluğu ile kabul edilirken, ret oyu veren Celal Yeşilyurt ve İbrahim Eren raporu tam olarak inceleyemediklerinden ret oyu verdiklerini, aksi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.
İMAR PLAN NOTLARINDA HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI
Değişiklik yapılması kabul edilen imar plan notlarında ise şu ifadeler yer aldı:
1-Ana yollardan ve ara yollardan 3 metre çekilmelidir. Caddelerde, köşe başına denk gelen parseller için caddeden 5 metre, sokaktan 3 metre. Sokaklarda ise köşe başına denk gelen parsel için sokağın birinden 5 metre, diğer sokaktan 3 metre çekilmelidir.
2-Blok nizamlarda uygulanan bodrum katların yüzde yüz kullanılması yerine o parsel için zemin kat oturumu kadar kullanılabilir.
3-Blok nizamlarda uygulanan TAKS yüzde 50 yerine belediye meclisi tarafından belirlenen çekme mesafeleri yapılmak suretiyle bodrum ve işyeri katlarında, zeminde iki cepheden bitişik daire katlarında 3 metre çekme yapılarak ve yine Belediye Meclisi tarafından belirlenen çıkma yapılarak devam edilir.
4-Ayrık ve bitişik nizamda uygulanan TAKS yüzde 40 yerine çekme mesafeleri yapılmak suretiyle bina oturtulabilir.
5-Asma kat uygulanması yapılan yerde hiçbir şekilde verilen bina yüksekliği aşılmamalıdır.
6-Beş ve üzeri katlarda bodrum kat yapılması mecburidir.
7-Belediye ilgili birimi tarafından belirlenen eğimli yerler hariç diğer taraflarda bodrum katlar konut olarak düzenlenemez.
8-Çatı piyeslerinin ait olduğu bağımsız bölümün son kattaki sınırlarının yüzde 25’ini aşmamak, bağımsız bölümler arasındaki terasların birbirine olan mesafeleri en az 4 metre olmak ve saçak ucundan itibaren derinliği en az 3 metre olmak şartıyla bağımsız bölüme ait teras yapılabilir.
9-Caddelere cephe parsellerde uygulanan blok nizam imar durumu aynı adanın arka taraftaki parsellere de işyeri katında bitişik yapabilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.