5 ay 17 günde 21,5 kg Verdi

4 Aralık 2014’te 90,3 kg ile Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne gelen Gönül Köse, Dyt. Burcu Özkan’ın uygulamasını istediği beslenme ve spor programına uyarak 15 Mayıs 2015’teki ölçümlerde 68,8 kilogram çıkmasının hayatına olan etkilerini anlattı

5 ay 17 günde 21,5 kg Verdi
19 Mayıs 2015 Salı 18:19

 “BURCU HANIM’LA TANIŞTIĞIMA ÇOK MEMNUNUM”

Fazla kilolarından şikayetçi olan Gönül Köse, iş arkadaşlarının kendisine Dyt. Burcu Özkan’ı tavsiye ettiğini belirterek; “Özel bir şirkette çalışıyorum. Çalışma arkadaşlarım bana Dyt. Burcu Özkan’ı tavsiye etti. Müdürüm de Burcu Hanım sayesinde 22 kilo vermiş. Bu da benim Burcu Hanım’ı seçmemdeki önemli faktörlerden biri oldu. Müdürüm sayesinde Burcu Hanım’la tanıştım ve çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK RAHAT BİR ŞEKİLDE SPOR YAPABİLİYORUM”

90,3 kg olduğu zamanlardaki hayatıyla şimdiki halini kıyaslayan Köse; “Burcu Hanım’a gelmeden önce spora başlamıştım. Günde yarım saat sporu zor tamamlayabiliyordum. Beslenme programıma başladıktan sonra çok rahat bir şekilde 45 – 60 dakika sporu çok rahat yapabiliyorum.” diye konuştu.

“ÇOK HUZURSUZDUM”

Bundan yaklaşık 4 ay öncesinde fazla kiloları yüzünden sosyal hayatta da sıkıntılar çektiğini belirten Köse; “90 kg iken huzursuzdum. Ev, iş, arkadaş ortamımda çevremdekiler benden daha hareketli, daha atikti. Bu bana kendimi çok kötü hissettiriyordu. Merdiven çıkarken nefes nefese kalıyor, çok terliyordum. Şimdi böyle bir sorunum yok. Terlemem bile neredeyse sıfıra indi.” dedi.

“ANNE KIYAFETLERİ GİYİYORDUM”

Giydiği ve de almak istediği kıyafetler konusuna değinen Gönül Köse; “Bir mağazaya gittiğimde yaşıma uygun kıyafetlerin, bedenime uymadığını görüyordum. Tabir-i caizse ‘anne kıyafetleri’ almak zorunda kalıyordum büyük bedenleri bulunduğu için. Şimdi çok rahatım. Gidip istediğim kıyafeti alıp giyebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

90,3’TEN 68,8’E

Gönül Köse’nin başarılı ve sağlıklı bir şekilde kilo verdiğini belirten Dyt. Burcu Özkan, beslenme programı esnasındaki sayısal verilerden bahsederek; “Gönül Hanım buraya geldiğinde tarih 4 Aralık 2014’tü ve kendisi 90,3 kg idi. Vücudunda 39 kg’lik bir yağ kütlesi vardı. Beslenme programı ve düzenli sporla birlikte 21,5 kg vererek 68,8 kg’ye düştü ve verdiği bu 21,5 kg’nin 14,6 kg’si yağ kütlesinden gitti. 96 cm olan bel çevresi 85 cm’ye düşerek 11 cm incelme yaşadı. 48 bedenden 42 bedene düşerek 3 beden zayıflamış oldu.” diye konuştu.

DİYET DEĞİL, BESLENME EĞİTİMİ

‘Diyet’ kelimesinden hoşlanmadığını belirten Dyt. Burcu Özkan; “Bu kelime benim pek de sevdiğim bir kelime değil. Gönül Hanım diyet yapmadı. O, burada beslenme eğitimi aldı. Ben bu eğitim boyunca Gönül Hanım’dan hiçbir şeyi kısıtlamadım. İsterse baklava dahi yiyebileceğini söyledim. Ama baklava yemek için programında bulunan öğün ve besinlerin hangilerinden feragat etmesi gerektiğini de söyledim. Gönül Hanım da bu programa disiplinli bir şekilde uyarak bugünkü haline geldi. Bundan sonraki dönemde daha da kilo verebilir ancak bu kadarının yeterli olduğunu söyledi ve kendi isteğiyle koruma programına geçti.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.