5. durağımız Fatih Mahallemiz olacak ​

Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından organize edilen kahvaltı programına katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

5. durağımız Fatih Mahallemiz olacak ​
11 Ekim 2018 Perşembe 10:42

Kahvaltı programına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Mahalle Evleri projesine ilk olarak Veliköy Mahallesi’nde başlanıldığını anımsatan Başkan Akay, “Daha sonra Kızılpınar Mahalle Evimizi oluşturduk. Ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizi açtık. Sonrasında da Bağlık Mahalle Evimizi kurduk. Mahalle Evleri projesi kapsamında 5. durağımız ise Fatih Mahallemiz olacak” dedi.

KURSİYER SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR
Bağlık Mahalle Evi’nde Okuma-Yazma, Rölyef, Takı Tasarım, Hediyelik Eşya, Bağlama ve Gitar kurslarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Kadınlarımızdan gelen yoğun talep üzerine Bağlık Mahalle Evimize 5 adet dikiş makinesi aldık. 15 Ekim Pazartesi günü itibariyle Dikiş Nakış kursumuz da başlayacak. Şimdiden kursiyer sayısı 30’a ulaştı. Bağlık Mahalle Evi çatısı altında bir araya gelen kadın sayımız her geçen gün daha da artıyor. Kadınlarımızın bu ilgisi bizleri ayrıca mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

BİLGİSAYAR ODASI OLUŞTURULACAK
Kadınların yanı sıra Bağlık Mahalle Evi bünyesinde çocuklarımız için de faaliyetler gerçekleştirileceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bağlık Mahalle Evi bünyesinde bir de Bilgisayar Odası oluşturacağız. Böylece Kızılpınar Mahalle Evimizde olduğu gibi burada da çocuklarımız Bilgisayar Odası’nda ödevlerini yapabilecek ve ders çalışabilecekler. Boş zamanlarını daha faydalı bir şekilde kullanabilecekler” diye konuştu.

BAŞKAN AKAY’A ANLAMLI HEDİYE
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi ve Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından hazırlanan el işi ürünleri inceledi. Programda Başkan Akay’a bir de Atatürk tablosu hediye edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.