5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun
05 Ekim 2017 Perşembe 14:08

MESAJ YAYIMLADI
Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:
“1966 yılından beri uluslararası öğretmen örgütleri, Uluslararası Çalışma Örgütü Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) tavsiye kararıyla 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlanmaktadır.
EN KUTSAL GÖERVLERDEN BİRİ
Eğitim dünyasının fedakâr neferleri olan öğretmenler, bireyleri hayata hazırlayarak toplumların gelişiminde önemli rol üstlenirler. Dolayısıyla insanlığın en kutsal görevlerinden birini yerine getirmektedirler. Ülkeler eğitime ve öğretmenlere verdikleri değer ölçüsünde gelişir ve ilerlerler.
ÖĞRETMENLER, YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR
Eğitim, Cumhuriyet felsefesinin en önemli unsurlarından biridir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir’ sözüyle öğretmenlerimizin değerini en güzel şekilde ifade etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının sürdürülmesi görevini gençlere veren Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere de şu sözlerle seslenmiştir: ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’
ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYORLAR
Yurttaşlarımızın eğitim hayatlarında ve ülkemizin ilerlemesinde önemli bir görev üstlenen öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.